Nikita Mazepin spant zaak aan tegen Team Haas voor achterstallige betalingen

Sport | Nikita Mazepin spant een zaak aan tegen zijn voormalige F1-renstal Team Haas. De Russische piloot, die eerder dit jaar aan de deur werd gezet, meent nog recht te hebben op betalingen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In maart werd Mazepin ontslagen bij Haas als gevolgd van de Russische invasie in Oekraïne. Het Amerikaanse team zette de samenwerking stop met het Russische bedrijf Uralkali dat in handen is van Dmitry Mazepin, de vader van, en daaruit volgde ook het ontslag van zoonlief Nikita. De Deen Kevin Magnussen nam de plaats in van Mazepin bij Haas.

Mazepin beweert dat hij zijn ontslag moest vernemen via een persbericht en wil nu stappen ondernemen. "Toen mijn contract is beëindigd had Haas nog een betalingsachterstand voor 2022", zei hij aan de Russische mediagroep RBC. "En die is nog altijd niet afgelost. Dat gaat om contractuele verplichtingen die niet zijn nagekomen. Ik heb mijn geld nooit gezien, dus stap ik naar de rechtbank. Mijn vader en ik hadden twee onafhankelijke contracten en de breuk met de sponsor had in theorie geen impact op mijn toekomst in de ploeg. Die beslissing is onafhankelijk gemaakt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top