'Fresh Screens' richt de blik op ‘Ms. Marvel’ van Billal Fallah en Adil El Arbi

Films | Elke week bezorgt ‘Fresh Screens’ op Pickx+ je het laatste nieuws uit de internationale filmwereld en dat is vanavond niet anders. In de eerstvolgende aflevering krijgen we een glimps te zien van ‘Ms. Marvel’, een nieuwe superheldenserie op Disney+ die mede mogelijk werd gemaakt door Adil El Arbi en Billal Fallah.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Ms. Marvel' draait om Kamala Khan: een zestienjarig Pakistaans-Amerikaanse tiener die in New Jersey woont. Ze is een ijverige studente en is fan van alles wat met de Avengers te maken heeft. Ze speelt graag op haar spelletje ‘World of Battlecraft’ en droomt er stiekem van om als superheldin door het leven te gaan. Op een dag krijgt ze enkele magische armbanden in haar bezit die haar superkrachten geven. Hierdoor lijkt haar droom in vervulling te gaan. Die droom leidt haar ook naar een zoektocht tot haar ware identiteit.

Herkenbaar voor Adil El Arbi en Bilall Fallah

Het eerste seizoen zal in totaal zes afleveringen tellen. De allereerste en allerlaatste aflevering worden ingeblikt door niemand minder dan Bilall Fallah en Adil El Arbi. Dit Belgisch-Marokkaans regisseursduo zijn ook producers van de serie. Zowel Fallah als El Arbi zijn in de wolken met ‘Ms. Marvel’. Het was volgens hen dan ook hoog tijd dat er in het Marvel-universum aandacht werd geschonken aan personages die worstelen met hun identiteit.

“Kamala leeft tussen twee culturen", legt Fallah uit tijdens de voorstelling van de nieuwe serie. "De Pakistaanse cultuur, en de Amerikaanse. Dat was heel herkenbaar voor ons. Adil en ik zijn Belgische Marokkanen en voelden ons als kinderen ook niet altijd 100 procent Belgisch, maar ook niet volledig Marokkaans”, klonk het. “We leefden, net als Kamala, als tieners tussen twee culturen en hebben ook moeten zoeken naar onze identiteit.”

Pakistaans-Canadees toptalent

Het 16-jarige personage van Kamala Khan wordt gespeeld door de 19-jarige Pakistaans-Canadese actrice Iman Vellani. Zij speelde nog nooit in een productie mee van deze grootorde, maar kan rekenen op steun uit alle hoeken. Sana Amanat, één van de toplui bij Marvel, zag heel wat potentieel in deze jonge actrice en loofde het feit dat Vellani een van de grootste fans van Marvel was die ze ooit al was tegengekomen. “Haar kasten puilen uit met onze spullen”, stelde de vrouw onlangs nog in de Amerikaanse pers. Dat, en haar oeverloze acteertalent, zullen er vast en zeker voor zorgen dat Khan een van de belangrijkste hedendaagse personages uit het Marvel-universum zal kunnen vertalen naar het grote scherm.

Kijk op donderdag 23 juni om 19u naar 'Fresh Screens', exclusief op de tv-zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandstalige tv-pakket? Dan kan je Pickx+ vinden op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod via de TV-optie 'Pickx All Stars' van Proximus Pickx!

Ontdek 'Ms. Marvel' op Disney+ vanaf nu via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top