Belgische organisatie HEET zal deelnemen aan ESL Pro League XVI

CS:GO | De Belgische organisatie HEET heeft zich zondag verzekerd van een plaats in de groepsfase van het zestiende ESL Pro League-seizoen. Dat gebeurde tijdens de ESL Pro League Conference, waar de kampioenen van de verschillende Europese nationale competities bijeenkwamen. Het team, dat op de 28e plaats staat in de HLTV-ranglijst, zal dus zijn eerste stap in een grote competitie zetten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een broederlijke confrontatie vond deze zondag plaats tussen de Franstalige teams van HEET en Falcons Esports. Ze streden voor een van de laatst overgebleven plaatsen in de zestiende editie van de ESL Pro League, een van de meest prestigieuze circuits in het CS:GO-ecosysteem. De Belgische ploeg HEET had uiteindelijk het laatste woord.

Het team bestaande uit Afro, Bodyy, Lucky, Djoko en Ex3rcice won van de Belg Nicolas "Keoz" Dgus na een strijd die de toeschouwers op het puntje van hun stoel hield. Het waren de Falcons die de score openden op Dust2, de map van hun keuze. Ze sloten hun T-side af met slechts één puntje meer dan hun tegenstander. Een zeer kleine voorsprong die de Falcons dankzij een beheerste CT-kant in een overwinning konden omzetten.

Op Nuke, gekozen door HEET, kregen we een ander verhaal te zien. Met amper zes gemiste punten in de eerste helft, won de Belgische organisatie de map met een eindstand van 16-10. Op Vertigo, de laatste map van de BO3, kregen de Falcons nog een zwaardere klap te verduren: een 16-4 nederlaag. Daardoor heeft HEET een vrij pad naar de ESL Pro League, net als MIBR, Endpoint, Eternal Fire, Outsiders en For The Win Esports.

Kwalificatie voor de Pro League is altijd een mooie prestatie, maar het betekent nog veel meer voor de Belgische organisatie. De ESL-ranking bepaalt immers wie in aanmerking komt voor een uitnodiging voor de grote evenementen van de legendarische toernooiorganisator.

Met deze kwalificatie scoort HEET punten, en dus mogelijk meer invites voor toekomstige evenementen. Afspraak dus op 31 augustus voor de start van de competitie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top