KRC Genk hervat trainingen onder Wouter Vrancken

Jupiler Pro League | De spelers van KRC Genk hebben dinsdag voor het eerst getraind onder trainer Wouter Vrancken. Maandag stonden de medische en fysieke testen voor het nieuwe seizoen op het programma.

Door Belga

Deel dit nieuws

KRC Genk begint vanaf dinsdag aan de open trainingen op terreinen 5 en 6 van de Talent Academy. Ook de rest van de week - woensdag, donderdag en vrijdag - staan er dagelijks open trainingen gepland. Heel wat jongeren uit de Genkse academie sluiten daarvoor aan bij de A-kern.

Er tekenden dinsdag 21 spelers present op de eerste open training. Naast 4 keepers - Vandevoordt, Leysen, Chambaere en jongere Penders - ging het om aanvoerder Heynen, Sadick, Trésor, Geusens, Lucumí, Cuesta, Oyen, Ouattara, Juklerød, Toma en Abid uit de A-kern. Verdediger Daniel Muñoz deed nog niet mee. Zij werden aangevuld door jongeren Didden, Van Genechten, Cutillas-Carpe, Rommens, Vande Perre en Godts. Ook El Khannouss zal later deze week nog aansluiten vanuit Jong Genk.

Zaterdag volgt dan een eerste oefenwedstrijd voor de Limburgers. Net zoals vorig seizoen gaat KRC Genk op bezoek bij stadsgenoot Eendracht Termien. De jongeren sluiten normaal gezien na die oefenwedstrijd terug aan bij Jong Genk.

Voor het vertrek naar de zomerstage van 4 tot 9 juli in het Nederlandse Alkmaar spelen de Genkenaren op zaterdag 2 juli nog uit tegen KSK Heist. Ook tijdens de zomerstage vinden twee oefenwedstrijden plaats, maar achter gesloten deuren: op woensdag 6 juli in Utrecht, op zaterdag 9 juli in Volendam.

Op zaterdag 16 juli is het tijd voor de Genkse fandag, met een galamatch tegen een nog aan te kondigen tegenstander. Abonnees krijgen gratis toegang. De nieuwe shirts voor het seizoen 2022/2023 zullen vanaf dan ook te verkrijgen zijn. De fandag zal dit jaar in het teken staan van clubicoon Pierre Denier, klinkt het.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top