Sadio Mané aangekomen in München voor medische testen bij Bayern

Bundesliga | Sadio Mané (30), die op het punt staat om Liverpool in te ruilen voor Bayern München, is dinsdag met een privéjet geland op de luchthaven nabij de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren. Dat blijkt uit beelden van Sky Sports News. De Senegalese winger ondergaat later op de dag zijn medische testen, waarna hij bij de Rekordmeister normaal gezien een contract tot 2025 zal ondertekenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De transfer hangt al even in de lucht. Eind vorige week raakten beide clubs het eens. Mané had bij Liverpool nog een contract tot 2023. Bayern zou 32 miljoen euro overmaken, een bedrag dat nog kan oplopen tot 41 miljoen euro.

Mané speelde sinds de zomer van 2016 voor Liverpool, dat hem toen overnam van Southampton. Sindsdien scoorde de Senegalees 90 Premier League-goals voor de Reds. Vorig seizoen trof hij 23 keer raak over alle competities heen. Samen met aanvallers Mohamed Salah en Roberto Firmino had Sané een groot aandeel in de recente successen van Liverpool. Het drietal hielp Liverpool aan de Champions League-trofee in 2019 en bezorgde de club een jaar later een eerste titel in 30 jaar. Dit jaar won Liverpool de Carabao Cup en de FA Cup en werd het team van Jürgen Klopp tweede in de Premier League en Champions League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top