Woensdag wordt kalender van druk seizoen 2022-23 voorgesteld

Jupiler Pro League | Woensdag om 11u wordt in het Pro League-gebouw in Brussel de kalender bekendgemaakt van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League en 1B Pro League, ruim een maand nadat Club Brugge zijn 18e landstitel veroverde.

Door Belga

Deel dit nieuws

De opdracht voor kalendermanager Nils Van Brantegem was voor de komende voetbaljaargang extra moeilijk, aangezien het WK in Qatar (21 november - 18 december) het seizoen meer dan een maand onderbreekt.

Het WK werd in 2010 toegekend aan Qatar. Vanwege de hitte besliste de FIFA in februari 2015 om het WK in november en december te laten plaatsvinden, met alle gevolgen van dien voor het clubvoetbal. Zo wordt het seizoen 2022-23 langer dan ooit, en van een winterstop zou er nauwelijks sprake zijn. De spelers, die geregeld hun beklag doen over de overvolle voetbalkalender, zullen nog meer belast worden.

In het weekend van 23 juli start de reguliere competitie in België. Op 13 november staan de laatste competitiematchen voor het WK op het programma, waarna de WK-voorbereiding meteen begint. Woensdag weten we hoeveel dagen na de WK-finale (18/12) het Jupiler Pro League-seizoen hervat. De 1B Pro League zou wel gewoon voortgezet worden tijdens het WK. Pas begin juni zit het seizoen 2022-23 erop.

Komend seizoen is een overgangsseizoen waarin nog 18 clubs aantreden in 1A. Om van 18 naar 16 teams te gaan, zijn er drie dalers en slechts één promovendus uit 1B.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top