Keyboardspeler Brett Tuggle van Fleetwood Mac overleden

Muziek | De Amerikaanse zanger en muzikant Brett Tuggle, vooral bekend als keyboardspeler bij Fleetwood Mac, is op zeventigjarige leeftijd overleden, zo heeft ultimateclassicrock.com gemeld. De man was ook songschrijver en gitarist.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tuggle kwam voor het eerst aan de oppervlakte toen hij in 1970 toerde met Mitch Ryder en gitaar speelde op diens album "Detroit". Vervolgens belandde de keyboardspeler bij Steppenwolf en Rick Springfield.

Een volgende grote sprong was toen Tuggle in 1986 ging touren met David Lee Roth met wie hij mee de single "Just like Paradise" schreef.

In 1993 kwam Tuggle bij David Coverdale van Whitesnake terecht, toen die een eenmalig solo-project met gitarist Jimmy Page opzette.

De grootste stunt uit de muzikale carrière van de Amerikaan was in 1997 toen hij als toetsenist bij Fleetwood Mac belandde. Na 21 jaar dienst vloog Tuggle daar in 2018 de laan uit.

De muzikant ging ook scheep met gitarist Steve Lukather van Toto, Chris Isaak en Whitesnake zelf (in het bijzonder op het album "Restless Heart".).

Eén strijd kon Tuggle niet winnen: die tegen kanker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top