Naast Van Aert neemt Jumbo-Visma Benoot en Van Hooydonck mee naar Tour

Wielersport | Naast Wout van Aert heeft Jumbo-Visma ook Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck opgenomen in zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk, die op 1 juli van start gaat in Kopenhagen. Dat raakte dinsdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Aert mikt in de Tour op de groene trui en enkele ritzeges. Vorig jaar won hij drie etappes in La Grande Boucle, goed voor een totaal van zes individuele ritzeges.

De Sloveen Primoz Roglic en de Deen Jonas Vingegaard zijn zoals verwacht de kopmannen voor het algemeen klassement. Roglic werd in 2020 tweede achter zijn landgenoot Tadej Pogacar. Vorig jaar was het Vingegaard die naast Pogacar op de op één na hoogste trede van het podium stond.

Ook de Nederlander Steven Kruijswijk, de Amerikaan Sepp Kuss en de Fransman Christophe Laporte komen voor Jumbo-Visma aan de start. De Australische voormalige wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis is er niet bij.

"We hebben uiteenlopende ambities en hebben dus gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen", stelt sportief directeur Merijn Zeeman. "We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tour-favorieten in de bergen moeilijk te maken. Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top