adreN en shox op weg naar de uitgang bij Team Liquid

CS:GO | Team Liquid heeft zondag aangekondigd dat coach Eric "adreN" Hoag en speler Richard "shox" Papillon niet langer deel uitmaken van de startopstelling van het CS:GO-roster. Er zijn nog geen vervangers aangenomen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Amerikaanse organisatie Team Liquid heeft zondag aangekondigd dat er verschillende veranderingen zullen worden doorgevoerd in het CS:GO-roster. Coach Eric "adreN" Hoag werd op de bank gezet, gevolgd door de Fransman Richard "shox" Papillon, die andere opties wil verkennen voor de rest van het seizoen.

Naar verluidt zou het management van Team Liquid een andere richting willen inslaan met de coachingstaf, na een catastrofale start van het seizoen voor de ploeg.

Hoewel Shox zich in december 2021 bij het team aansloot, heeft Team Liquid sindsdien geen noemenswaardige prestaties neergezet. Het team stond de voorbije maanden meestal in de middenmoot of zelfs onderaan de ranglijst. In Katowice werd de ploeg in de eerste ronde van de loser bracket uitgeschakeld. Tijdens het vijftiende seizoen van de ESL Pro League keerde Liquid terug naar huis na een teleurstellende groepsfase en een kort optreden in de play-offs.

Hetzelfde gold voor de Major, waar Team Liquid zich op de valreep voor kwalificeerde. De spelers konden niet genieten van de arena van het Sportpaleis in Antwerpen, want ze werden in de Legends Stage uitgeschakeld na drie opeenvolgende nederlagen.

Voor adreN is dit het einde van zijn derde hoofdstuk bij de organisatie. De Amerikaan maakte deel uit van het team van december 2018 tot augustus 2020, toen het de Intel Grand Slam won. Maandagmiddag werd bekendgemaakt dat hij wordt vervangen door Damian "daps" Steele, een voormalige IGL. Er werd nog geen vervanger aangewezen, en Team Liquid zal moeten voortmaken: de roster lock van IEM Cologne vindt deze week plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top