Kirsten Flipkens is blij met haar tennis op gras: "Partij overtuigend kunnen afmaken"

Sport | Kirsten Flipkens was maandag, na haar overwinning tegen Maryna Zanevska (WTA 68) in de eerste ronde van het WTA 500-toernooi in het Britse Eastbourne (gras/757.900 dollar), tevreden. De 36-jarige Kempense won in twee sets (6-2 en 6-3). "Ik ben blij met mijn spel op het gras", zei ze na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is nooit makkelijk tegen een landgenote te spelen", aldus Flipkens. "Ik kan het goed vinden met Maryna, naast het veld zijn we goede vriendinnen. Het begin van de partij was moeilijk. Maryna startte sterk. Ik moest meer druk zetten en agressiever spelen. En dat lukte. In de tweede set hervond ik mijn goede spel pas bij een 3-1 achterstand. Ik heb het duel vervolgens op een overtuigende manier kunnen afsluiten. Samengevat: ik ben tevreden van mijn spel op gras."

Flipkens werkte zich in Eastbourne doorheen de kwalificaties een weg naar de hoofdtabel. In de tweede ronde wacht met Elise Mertens (WTA 30), die vrij was in de eerste ronde, opnieuw een Belgische.

"Ik heb dit jaar al verschillende keren tegen Elise gedubbeld en nog niet kunnen winnen", zei Flipkens. "Ik hoop alleszins op een goede match. Ik vind het fijn in de laatste weken van mijn enkelcarrière nog eens tegen Elise te kunnen spelen, en dan ook nog eens op mijn lievelingsondergrond. Ik heb niets te verliezen en kan genieten van de match. Ik ben ook goed bevriend met Elise, dat maakt de partij extra bijzonder."

Flipkens werkt op gras haar afscheidstournee in het enkelspel af. Na het toernooi van Wimbledon stopt ze als enkelspeelster.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top