KV Mechelen legt Dimitri Lavalée vast

Jupiler Pro League | KV Mechelen heeft zich verzekerd van de diensten van Dimitri Lavalée. De 25-jarige verdediger komt over van Bundesliga-club Mainz en ondertekende een contract voor vier seizoenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lavalée is een jeugdproduct van Standard en maakte na zijn debuut in de hoofdmacht van de Rouches in de zomer van 2020 de overstap naar Mainz. Zijn avontuur in Duitsland werd echter geen succes en het voorbije anderhalf seizoen kwam hij op huurbasis uit voor STVV. Daar was hij een belangrijke pion en kwam hij 44 keer in actie.

"De polyvalentie van Dimitri is een enorme troef voor onze ploeg", vertelde sportief directeur Tom Caluwé. Lavalée bevolkte de afgelopen seizoenen zowel de positie van centrale verdediger als die van verdedigende middenvelder. "Dimitri is een stevige verdediger met veel voetballende kwaliteiten en loopvermogen. Een mooie toevoeging aan onze kern dus." 

Lavalée sprak met verschillende mensen binnen en rond de club en was snel overtuigd om naar Mechelen te komen. "Ik heb een gesprek gehad met de sportief directeur en het verhaal hier klopt gewoon helemaal voor mij. De sfeer, de doelen van de club, het feit dat ze al een paar jaar in de top 8 zitten, het spreek mij allemaal aan."

"In de jeugd van Standard speelde ik samen met Hugo Cuypers, hij vertelde mij over de geschiedenis van KV en over de mensen hier. En vooral, dat ik niet moest twijfelen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top