'Love & Anarchy' seizoen twee: verboden liefde en een identiteitscrisis

Films | Liefde op de werkvloer, het is een cliché dat vaak naar voren komt in romcoms. Toch wist 'Love & Anarchy' het veelgebruikte plot een nieuwe wending te geven en fans over de hele wereld in de ban te houden. Er is nu een tweede seizoen van de serie en Proximus Pickx vertelt je alles wat je wil weten. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Anderhalf jaar lang was 'Quicksand' de eerste en enige Zweedse serie op Netflix, maar in november 2020 kwam daar nog een andere bij: 'Love & Anarchy'. De romcomserie werd geschreven en geregisseerd door Lisa Langseth en kon meteen rekenen op veel succes op het streamingplatform.

De reeks vertelt het verhaal van Sofie, een ambitieuze consultant en getrouwde moeder van twee kinderen die in Stockholm woont. Wanneer Sofie de opdracht krijgt om een oude en gevestigde uitgeverij, Lund & Lagerstedt, te herstructureren, dreigt haar perfecte gecureerde leventje uit zijn voegen te barsten. Het begint wanneer ze de jonge IT-expert Max ontmoet, en de twee verwikkeld geraken in een flirterig spelletje waarbij ze elkaar om beurten uitdagen om dingen te doen die tegen de gevestigde sociale normen ingaan. Maar het spelletje blijft niet zo ontschuldig als ze zouden willen...

De serieuze kant op

Fans hebben een tijdje moeten wachten, maar sinds 16 juni staat het tweede seizoen van de serie eindelijk op Netflix. Het romcomgehalte wordt bewaard, al gaan we toch iets meer de serieuze kant op in deze nieuwe afleveringen. De pas gescheiden Sofie probeert een leven op te bouwen met Max, maar dat loopt niet van een leien dakje en ze komt in een ware identiteitscrisis terecht. Tegelijkertijd doet de kleine uitgeverij Lund & Lagerstedt haar best om de traditionele literaire wereld en de conflicten tussen kunst en de financiële realiteit het hoofd te bieden.

In het tweede seizoen zien we ook dezelfde gezichten terug. Ida Engvoll kruipt opnieuw in de huid van Sofie, samen met Björn Mosten als Max. Johannes Bah Kuhnke zal terugkeren als Johan, Sofies controlerende en manipulatieve echtgenoot. Andere castleden die opnieuw hun opwachting maken zijn Björn Kjellman als Ronny, Reine Brynolfsson als Friedrich, Gizem Erdogan als Denise en Carla Sehn als Caroline.

"Het was ongelooflijk om weer samen te zijn met de personages en het script", zegt Engvoll, die Sofie speelt. Erdogan is het volledig met haar eens: "We hebben een geweldige chemie tijdens de opnames, maar naast de set zijn er ook geweldige gesprekken tussen de acteurs en dat maakt het geheel gewoon nog beter." 

Ontdek het tweede seizoen van ‘Love & Anarchy’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top