Serneels trekt met ambitie naar EK: "Doel is eerste ronde overleven"

Red Flames | De Red Flames spelen deze zomer (6 tot 31 juli) in Engeland hun tweede EK-eindronde, na een eerste ervaring tijdens het EK 2017 in Nederland, waar België in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Bondscoach Ives Serneels leeft met ambitie naar het EK toe en wil beter doen dan in Nederland.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het EK in 2017 was het eerste grote toernooi waarvoor de Red Flames zich kwalificeerden. De ploeg van Serneels werd in de eerste ronde uitgeschakeld na twee nederlagen (0-1 tegen Denemarken en 1-2 tegen Nederland) en een overwinning (2-0 tegen Noorwegen). Met drie punten eindigde België als derde in de groep achter Nederland en Denemarken, die elkaar vervolgens zouden treffen in de finale, die Oranje met 4-2 won.

"De selectie is sinds 2017 gegroeid. Ons doel is dus om de eerste ronde door te komen", zei Serneels in een persconferentie in Tubeke, nadat hij zijn definitieve EK-selectie met 23 Flames onthulde. "Als we dat niet geloven, dan zijn we niet op de juiste plaats. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons zullen kwalificeren."

De Flames, die op de FIFA-ranking op de negentiende plaats staan, spelen hun eerste wedstrijd op het EK op zondag 10 juli tegen IJsland in Manchester. Daarna volgen in groep D duels tegen Frankrijk (14 juli in Rotherham) en Italië (18 juli in Manchester).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top