Wie volgt Lotte Kopecky op in de Lotto Belgium Tour?

Wielersport |

De Lotto Belgium Tour viert dit jaar zijn 10de verjaardag! De Ronde van België, die traditioneel in Geraardsbergen aankomt, wordt van 28 tot 30 juni gereden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Aanstaande dinsdag 28 juni gaat in Chimay de 10e editie van de Lotto Belgium Tour - die in 2020 niet werd verreden - van start. De rensters trekken daarna naar Vlaanderen en Geraardsbergen op een parcours dat bijna identiek is als dat van vorig jaar, behalve dat deze editie één etappe minder telt. Net als vorig jaar zal de eerste etappe een tijdrit zijn over een parcours van 4,4 kilometer op en rond het circuit van Chimay.

De volgende dag start het peloton in Blankenberge om richting de rand van Brugge te koersen. Na ongeveer 20 kilometer beginnen de rensters met zes plaatselijke lussen van elk 14 kilometer, die rond plaatsen als Dudzele, Koolkerke en Damme lopen. Het profiel van de etappe is zeer vlak en aan het einde van de 111 kilometer lange rit mogen we ons wellicht aan een massaspurt verwachten.

Alles zal beslist worden in Geraardsbergen

De volgende dag wordt de tweede en laatste etappe, zoals de traditie het wil, rond Geraardsbergen gereden, voor wat zoals gewoonlijk een spectaculaire etappe beloofd te worden. Het is inderdaad een echte Vlaamse koers die het peloton donderdag te wachten staat. Op het programma staan heuvels en beklimmingen als de Congoberg, de Bosberg en natuurlijk de Muur van Geraardsbergen, die vier keer beklommen zal worden.

Het is op de top van deze mythische kasseihelling, na 108 kilometer wedstrijd, dat we zullen weten wie titelhoudster Lotte Kopecky zal opvolgen. Vorig jaar boekte de Belgische renster een dubbel succes met een scherpe aanval op de Muur waardoor ze zowel de rit als het eindklassement won. Kan de winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor de tweede keer op rij winnen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top