BLAST Spring Finals 2022: NAVI zit terug op de troon

CS:GO | NAVI heeft in de oververhitte Altice Arena in Lissabon de titel van de BLAST Premier Spring Finals in de wacht gesleept. Het Russisch-Oekraïense team versloeg Team Vitality met 2-0 (16-8; 16-5) en verzekerde zich zo van een plaats in de eindronde van de World Finals.

Door Proximus

Deel dit nieuws

s1mple en zijn teamgenoten hebben zondagavond opnieuw bewezen de sterkste ploeg te zijn tegen het Frans-Deense Team Vitality. Beide teams speelden in de voorjaarsfinale van het BLAST Premier-circuit, en het was NAVI dat aan het langste eind trok na een geweldig toernooi.

Na het verslaan van FaZe Clan en OG Esports kwam NAVI tegenover Vitality te staan, wat de 31ste ontmoeting tussen de twee teams werd. De rosters verrasten heel wat kijkers. Geen van beide teams werd als favoriet beschouwd: het ene na de plotse vervanging van zijn vroegere IGL, het andere vanwege recente teleurstellende resultaten.


© BLAST

Hoewel een spannende grote finale werd verwacht, leek NAVI haast te hebben om de finale van zondagavond af te sluiten. Op Mirage, de map van hun keuze, lieten de spelers van NAVI apEX, Zyw0o en hun teamgenoten naar adem happen, door de CT-helft af te sluiten met 5-10. Ondanks enkele goede pogingen om de wedstrijd te keren, verzilverden s1mple & co. al snel hun eerste matchpunt.

Helaas kreeg Vitality op Overpass een nog zwaardere score te verwerken. Deze keer bezorgde de verdediging van NAVI een aanzienlijke voorsprong in de eerste game. Dankzij een uitstekende wedstrijd van b1t verloor Vitality met 2-0 (16-8; 16-5).

Naast een nieuwe overwinning in het CS:GO-circuit en een geldprijs van 200.000 dollar, heeft NAVI een belangrijk ticket gewonnen. NAVI mag van 14 tot 18 december deelnemen aan de BLAST Premier World Final, samen met FaZe Clan, dat zich kwalificeerde door het winnen van de PGL Major in Antwerpen. De overige zes slots worden toegekend aan de winnaars van de herfstfinales van het BLAST-circuit, de ESL Pro League XVI, de ESL Major in Rio en de beste drie teams in de BLAST-ranking.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top