Vete met Vanhamel zorgt voor vervroegd voetbalpensioen bij Biebauw

D1B Pro League | Wouter Biebauw heeft ietwat onverwacht bekend gemaakt dat hij zijn carrière als profvoetballer stopzet. De 38-jarige doelman was einde contract bij Beerschot VA, maar had wel een aanbieding op zak om nog een extra jaartje aan zijn rijkevulde carrière te breien. Toch besliste Biebauw om op voetbalpensioen te gaan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Volgens verschillende kranten had Biebauw namelijk één voorwaarde gesteld bij een contractverlenging: het vertrek van Mike Vanhamel. De twee kunnen al enkele maanden niet meer door dezelfde deur en verwacht werd dat Vanhamel - die nog tot 2023 onder contract ligt - deze zomer andere oorden zou opzoeken. Maar dat gebeurde (nog) niet, waardoor Beerschot de voorwaarde van Biebauw niet kon inlossen voor de start van de eerste training.

Biebauw nam dan zelf maar een beslissing en kondigde via Facebook zijn voetbalpensioen aan. “Bedankt aan alle trainers, kinesisten, dokters en medewerkers van die clubs! Mede door hun goeie begeleiding heb ik zo lang deze mooie job kunnen uitoefenen. Bedankt aan mijn managers en aan alle mensen die voor mij gesupporterd hebben. Als laatste bedank ik mijn gezin en familie voor de enorme steun en de vele opofferingen tijdens mijn carrière. Stay tuned for what’s next", klinkt het.

20 jaar op hoogste niveau

Biebauw was 20 jaar actief in ons profvoetbal. Hij verdedigde het doel bij KSV Roeselare, KV Mechelen, KV Oostende en Beerschot. In totaal speelde hij meer dan 275 wedstrijden. Vorig seizoen stond hij nog 8x onder de lat bij Beerschot én droeg hij zelfs 2x de aanvoerdersband.

Enkele uren na zijn afscheid als actieve speler, werd Biebauw aangekondigd als de nieuwe doelmannentrainer van Club NXT. De Brugse beloften spelen volgend seizoen mee in 1B en kunnen de ervaring van Biebauw dus zeker wel gebruiken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top