Groenplaats is deze week toneel voor zevende WK 3x3

Basketbal | Morgen gaat op de Groenplaats in Antwerpen de zevende editie van het wereldkampioenschap basketbal 3x3 van start.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerpen zou in 2020 al gastheer zijn voor het WK, maar dat ging wegens de pandemie niet door. Zo wordt het WK de eerste grote afspraak sinds het debuut van de sport op de Olympische Spelen in Tokio, waar Rafael Bogaerts, Nick Celis, Thierry Marien en Thibaut Vervoort maar net naast een medaille grepen. 

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen dingen twintig landen naar de titel; Op het vorige WK, in 2019 in Amsterdam, gingen de Amerikaanse mannen en de Chinese vrouwen daarmee aan de haal. Het olympisch goud was vorig jaar voor de mannen van Letland en de vrouwen van de Verenigde Staten.

Van morgen tot en met vrijdag worden de groepswedstrijden afgewerkt. De Belgishe mannen spelen morgen tegen Slovenië (17u30) en Egypte (21u35) en donderdag tegen de Verenigde Staten (17u30) en Oostenrijk (21u35). De Belgische vrouwen nemen het woensdag in hun groep op tegen Mongolië (17u30) en Egypte (21u35) en treffen vrijdag Polen (17u30) en de Dominicaanse Republiek (21u35). De groepswinnaar plaats zich voor de kwartfinales. De nummers twee en drie moeten nog in de achtste finales aan de bak. De achtste- en kwartfinales worden zaterdag gespeeld. Zondag volgen de halve finales en de wedstrijden om brons en goud. De vrouwen spelen hun finale om 20u55, de mannen om 21u30.

De Belgische kleuren worden verdedigd door Thibaut Vervoort, Nick Celis, Bryan de Valck en Maxime Depuydt. Rafael Bogaerts en Caspar Augustijnen zaten wel in de voorselectie van de 3x3 Lions, maar vielen afgelopen vrijdag uit de boot. De niet-selectie van vaste waarde Bogaerts was een verrassing. Ine Joris, Julie Vanloo, Laure Resimon en Becky Massey zijn de 3x3 Cats van dienst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top