Golden Earring-gitarist George Kooymans: "Door ALS kan ik vingers niet meer gebruiken"

Muziek | George Kooymans, de gitarist van de Nederlandse rockband Golden Earring, heeft meer uitleg gegeven over zijn gezondheidstoestand. Die gaat volgens de man snel achteruit door de spierziekte ALS. Kooymans kan naar eigen zeggen zijn vingers niet meer gebruiken. "Autorijden en wandelen gaat nog net", klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Naar mijn gevoel gaat het best snel", stelde Kooymans op de Nederlandse radiozender NPO 5 waar hij meer uitleg gaf over zijn gezondheidstoestand. "Hoe snel de ziekte zich zal ontwikkelen, weet niemand. Dat is het beroerde bij deze soort aandoeningen." 

Ondanks zijn ziekte wil Kooymans nog steeds muziek maken. "Ik zal een nieuwe manier moeten vinden, maar ik weet dat er voor gitaristen middelen zijn om met je ogen bijvoorbeeld de computer te bedienen", aldus de 74-jarige Kooymans op de radio.

Begin 2021 kondigde de Nederlandse rockband Golden Earring aan dat het zou stoppen met optreden omdat George Kooymans, de oprichter en gitarist van de band, werd gediagnosticeerd met de progressieve spierziekte ALS. De man maakte toen bekend dat hij werd behandeld in het universitair ziekenhuis in Leuven. Bij ALS neemt de kracht van de spieren geleidelijk aan af. Uiteindelijk raken ook de ademhalingsspieren verlamd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top