Virton start voorbereiding zonder hoofdcoach, maar wel met een tiental testers

D1B Pro League | RE Virton kon zich vorig seizoen sportief niet handhaven in 1B, maar bleef toch in het profvoetbal door de teloorgang van Moeskroen. De club wil dit seizoen sterker voor de dag komen, maar bij de start van de voorbereidingen zijn er toch nog wel heel wat vraagtekens binnen de kern.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zo starten de Luxemburgers de voorbereiding met amper een tiental spelers die vorig seizoen ook al actief waren bij de club (Martin, De Ridder, Vinck, Droehnle, Doué, Masangu, Allach, Aabbou, Anne en Pinga). Daarnaast is er ook nog steeds geen T1 aangeduid waardoor T2 Emmanuel Coquelet de honneurs voorlopig waarneemt.

Coquelet ziet zijn voorlopige selectie wel verrijkt met een aantal U21-spelers én met een tiental testers. Wie die testers zijn en in hoeverre ze effectief een versterking kunnen blijken voor de Luxemburgers, zal moeten blijken op de eerste training (27/6). Woensdag 22/6 staan er voor de contractspelers al wel medische tests op de agenda.

Werk op de plank

Nog veel werk aan de winkel dus, voor het nummer laatst van vorig seizoen. Al staan de Luxemburgers er nu natuurlijk wel al een pak beter voor dan vorig seizoen. Toen begonnen ze de voorbereiding met twee contractspelers. Maar aan het einde van het seizoen had Virton wel het meeste spelers gebruikt van alle 1B-clubs (37).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top