Valentine Dumont grijpt net naast plaats in halve finales 200m vrije slag op het WK zwemmen

Sport | Valentine Dumont heeft zich vandaag op de derde dag van het WK zwemmen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest net niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de 200 meter vrije slag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dumont klokte in de derde van vijf reeksen 1:58.86, goed voor de zeventiende totaaltijd. Zuur voor onze landgenote, want de zestien snelste zwemsters veroverden een plaats in de halve finales, die vandaag in het avondprogramma op de agenda staan. De finale volgt morgen in het avondprogramma. Dumont is wel eerste reserve voor de halve finales. De Chinese Yang Junxuan tekende in de reeksen voor de topchrono (1:56.58). 

De 21-jarige Dumont heeft op de 200 meter vrije slag een persoonlijke toptijd van 01:57.98, een chrono die sinds mei vorig jaar en het EK in Boedapest ook het Belgische record vormt. 

Dumont komt in de Hongaarse hoofdstad nog in actie op de 100 meter vrije slag, waar ze tevens de nationale toptijd (54.90) in handen heeft. Zaterdag eindigde ze op de 400 meter vrije slag, waarin ze niet voorbij de reeksen geraakte, als twintigste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top