'The Umbrella Academy': 5 verschillen tussen het stripverhaal en de serie

Films | Het derde seizoen van de hitserie 'The Umbrella Academy' staat vanaf vandaag op Netflix! Dit is dus de perfecte gelegenheid om eens wat dieper in het verhaal te duiken en uit te pluizen welke verschillen er zijn tussen de serie en het stripboek waarop hij gebaseerd is. Proximus Pickx zocht er vijf voor je uit. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Andere rariteiten

Laten we eerlijk zijn: de Netflix-serie 'The Umbrella Academy' komt niet in de buurt van de vreemde sfeer van de comics. Het verhaal van de kinderen die op mysterieuze wijze buitengewone gaven hebben gekregen en worden opgevoed door een miljardair, is op papier veel vreemder dan op het scherm. Zo vertelt het eerste deel van het stripboek een krankzinnig verhaal waarin de Eiffeltoren in feite een verborgen ruimteschip is, bestuurd door een half-zombie, half-robot wezen, dat niemand minder is dan Gustave Eiffel zelf. Gekker wordt het niet. Hoewel de Netflix-serie het plot van het stripboek volgt, speelt het zich af in een wereld die eigenlijk even normaal is als de onze.

De diversiteit

Het is een mooie vooruitgang die we in alsmaar meer series en films zijn, en natuurlijk dus ook in 'The Umbrella Academy'. De personages in de Netflixreeks zijn namelijk veel diverser dan hun tegenhangers in de stripboeken, want daarin waren alle kinderen wit. Wat ergens ook niet logisch was, aangezien ze deel uitmaken van een experiment waarin 43 kinderen over de hele wereld geboren werden. De serie zet dat foutje recht door te kiezen voor een diverse cast. Het personage van Alisson wordt gespeeld door een zwarte actrice, Emmy Raver-Lampman. Ben wordt gespeeld door Justin H. Min, van Koreaanse afkomst. Diego wordt gespeeld door David Castaneda, een Mexicaan.

Het verhaal van Vanya/Viktor

In de stripverhalen gaat Vanya niet door een transitie en draagt hij dus niet de naam Viktor. De keuze van Netflix was het resultaat van de transitie van Elliot Page, die eind 2020 naar buiten kwam als transgender man. Maar dat is niet het enige verschil tussen de personages. In de serie was het nooit de bedoeling dat Viktor het slechte pad op zou gaan. Zijn krachten zijn dan wel destructief, maar dat komt omdat hij zijn leven lang is buitengesloten door zijn familie. De kijkers leven dus echt mee met dit personage, dat zichzelf jammer genoeg ziet als een groot gevaar voor de rest van de clan. In de stripboeken is dat helemaal anders. Vanya is duidelijk de antagonist van het eerste deel. Ze is ontvoerd, gemarteld en gehersenspoeld om haar krachten af te leiden. Als ze ze gebruikt, is het om wraak te nemen op haar familie.

Hazel en Chacha

Hazel en Chacha zijn personages die erg populair zijn bij de fans van de serie. De twee met de mysterieuze dierenmaskers zijn eigenlijk geheime agenten van een tijdreisorganisatie, die zijn gestuurd om nummer 5 te elimineren na zijn tijdsprongen. In de reeks zorgen ze voor enkele enge maar ook hilarische scènes. In de stripverhalen zijn de twee personages echter slechts zelden aanwezig. Ze komen misschien drie keer voor. Bovendien is Chacha in de boeken een man, terwijl het personage op het scherm wordt gespeeld door een zwarte vrouw. Het lijkt erop dat de makers van de serie meer potentieel zagen in deze karakters dan de stripauteurs.

Harold Jenkins

In de serie is Harold Jenkins Vanya's ex, die geobsedeerd is door de Umbrella Academy. Hij is geboren op dezelfde dag als de kinderen met speciale krachten, maar is zelf doodgewoon. Wanneer hij een poging doet om zich bij de clan aan te sluiten, wordt hij afgewezen en vernederd door Sir Reginald Hergreeves. Op een dag vindt Harold het dagboek van de patriarch van de familie en leert hij de omvang van Vanya's macht kennen. Hij wint haar vertrouwen en helpt haar haar capaciteiten te ontwikkelen. In werkelijkheid probeert hij haar te manipuleren om wraak te nemen voor de vernederingen die hij moest doorstaan. Hij wordt gezien als degene die de Apocalyps heeft veroorzaakt en wordt beschermd door de Commissie. In de stripverhalen zijn zijn rol en motieven veel minder ontwikkeld. Hij heet gewoon 'De Dirigent' en wil Vanya's vernietigende krachten voor zijn plezier gebruiken. 

Ontdek ‘The Umbrella Academy’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top