De beste Oscarwinnende films met Frances McDormand

Films | Vandaag mag Frances McDormand 65 kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van haar verjaardag duikt Proximus Pickx in haar filmografie om je haar beste films voor te stellen. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nomadland

'Nomadland' was een ongelooflijk succes voor McDormand. Ze speelde er niet enkel de hoofdrol in, maar stond ook op de affiche als producent. Voor beide posities kreeg ze in 2021 een Oscar. De Academy bekroonde haar met de Oscar voor Beste Actrice en de Oscar voor Beste Film als Producent. 'Nomadland' is een ontroerende en gevoelige film over het nomadenleven en het Amerikaanse Westen. 

Het plot: Fern woont in een arbeiderswijk in Nevada, samen met haar man. Maar wanneer haar man overlijdt, valt de plek waar ze haar leven had opgebouwd uit elkaar. Nu ze ook nog eens haar job verliest, besluit ze haar huis op te geven en in een omgebouwd busje aan een leven als nomade te beginnen. Al snel ontmoet ze mede-nomaden die haar belangrijke overlevingstechnieken bijbrengen.

Ontdek 'Nomadland' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Frances McDormand heeft in haar carrière drie Oscars voor beste actrice gewonnen. De tweede was voor 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. De film speelde ook op het filmfestival van Venetië in 2017, waar hij de prijs voor beste scenario won, en op de Golden Globes, waar hij maar liefst vier prijzen won.

Het plot: Na maanden zonder enige vooruitgang in het onderzoek naar de dood van haar dochter, neemt Mildred Hayes het heft in eigen handen. Ze plaats een controversiële boodschap gericht aan de politiechef op drie grote borden bij de ingang van hun stad: "Gekweld en verkracht", "Nog steeds geen arrestatie?" en "Waarom, chef Willoughby?".Fargo

In 'Fargo' won Frances McDormand ook een Oscar voor haar hoofdrol. Ze werkte met de gebroeders Coen. Je zou kunnen zeggen dat deze film een beetje een familieaangelegenheid is, want in die tijd (1996) was ze al twaalf jaar de vrouw van Joel Coen. Hun professionele samenwerking resulteerde in een veelgeprezen film. De misdaadkomedie werd gerangschikt in de Top 100 van het American Film Institute van 1998, en bleef daar maar liefst 9 jaar staan.

Het plot: Een verkoper van tweedehands auto's met schulden probeert geld te verdienen. Hij besluit zijn vrouw te laten kidnappen door twee schurken om het losgeld te innen. Het geld zal worden opgeëist van zijn rijke schoonvader. Het plan stort echter in elkaar wanneer de misdadigers een politieagent neerschieten.

‘Fargo’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top