Weergoden kunnen jubileumeditie van Graspop niet vergallen

Graspop Metal Meeting | Op de Stenehei in Dessel heeft de Zweedse heavymetalband Sabaton gisterenavond de 25ste editie van Graspop Metal Meeting afgesloten. De jubileumeditie van het festival telde uitzonderlijk vier dagen en dat kroop bij sommige bezoekers duidelijk in de kleren, maar zelfs het grillige weer kon het humeur niet verpesten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik heb hier vandaag alle seizoenen zien passeren", vatte Dog Eat Dog-frontman John Connor het gisteren gepast samen. Na de hitte van de eerste festivaldagen bracht de slotdag de broodnodige verkoeling en enkele stevige buien, maar tegen de vooravond was het weer aangenaam toeven op de wei. Op muzikaal vlak was er onder meer de verkleedpartij van veteraan Alice Cooper (74 intussen), het crowdsurf- en punkrockfeestje van The Offspring, hardrockpioniers Deep Purple en de Californische alt- en nu-metalband Deftones.

Graspop lokte vier dagen lang telkens meer dan 50.000 bezoekers en was allicht nog nooit zo populair. De affiche is de voorbije jaren ook steeds diverser geworden, al blijft het publiek zeker vestimentair gezien nog steeds vooral bestaan uit zwarte (metal)bandshirts. Dat zij naast typische Graspop-acts als Iron Maiden, Judas Priest en Sabaton ook bands uit andere, zij het verwante genres kunnen pruimen, bleek dit jaar opnieuw tijdens passages van onder meer Scorpions, Korn en Dropkick Murphys. Ook op culinair vlak volgt Graspop met succes de festivaltrend van een steeds diverser aanbod, al kregen klanten van de koffiestand of saladebar hier en daar toch een vreemde blik toegeworpen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top