Evenepoel na zege in slottijdrit van de Ronde van Zwitserland: "Veel geleerd deze week"

Wielersport | Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) mocht zondag vieren in de slottijdrit van de 85e Ronde van Zwitserland (WorldTour). Hij wist zo zijn ontgoochelende week toch met een positieve noot af te sluiten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is een mooie manier om zo te eindigen", reageerde Evenepoel na afloop bij zijn team. "Het was close op het einde, maar ik had de snelste fiets. Ik ben blij en trots om te winnen tegen zoveel zeer goede renners. Ik heb veel geleerd deze week - een week met ups en downs en veel moeilijkheden - ook op de dagen dat ik tijd verloor, toen ik wat frisheid miste. In de laatste twee ritten begon ik me beter te voelen en werd mijn vorm beter. Ik concentreerde me dus op deze tijdrit, wetende dat ik een kans had."

Evenepoel won voor het eerst een tijdrit op WorldTour-niveau. "Het was vandaag vrij moeilijk met de hitte, maar ik bleef een groot vermogen trappen ondanks deze omstandigheden en hield me aan mijn tempoplan. Ik ben blij dat het gelukt is. Dit resultaat in een WorldTour-tijdrit is een grote stap in mijn carrière en een belangrijke overwinning in de aanloop naar het Belgisch kampioenschap van volgende week, waar ik gemotiveerd heenga."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top