5 dingen die je nog niet wist over de romantische cultkomedie 'My Best Friend's Wedding'

Films | Ongeveer 25 jaar geleden kwam de komediefilm ‘My Best Friend’s Wedding’ uit in de bioscoop. Een piepjonge Julia Roberts stal daarin de show samen met Dermot Mulroney, Cameron Diaz en Rupert Everett. Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan verzamelde Proximus Pickx 5 weetjes over de film die je nog niet wist.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

In ‘My Best Friend’s Wedding’ zien we hoe Julianne en Michael de beste vrienden zijn. Ze beloven dat ook te blijven en als ze op 28-jarige leeftijd nog steeds single zijn, zouden ze samen in het huwelijksbootje stappen. Drie weken voordat Michael 28 wordt, komt Julianne te weten dat hij weldra gaat trouwen. Julianne is blij voor hem, maar moet tegelijkertijd ook toegeven dat ze nog gevoelens voor hem koestert. Ze wil hem zelfs terugwinnen.

Ron Bass, de man die het scenario voor ‘My Best Friend’s Wedding’ heeft geschreven, heeft het verhaal niet zelf verzonnen. Hij kreeg het te horen van zijn impresario die vertelde over een vrouw wiens beste vriend weldra in het huwelijksbootje zou stappen en dat met lede ogen aanzag. Bass zag potentieel in het verhaal en werkte het uit tot een filmscript.

Een alternatief einde

In de film zien we hoe Julienne haar stinkende best doet om Michael en zijn toekomstige vrouw Kimmy (Cameron Diaz) uit elkaar te drijven. Dat lukt echter niet en Julienne moet vrede nemen met het feit dat haar beste vriend weldra een getrouwde man zal zijn. Ze gaat naar het trouwfeest en daar danst ze haar teleurstelling weg in de armen van goede vriend George (Rupert Everett).

Dat is het einde van de film, een einde dat bedacht werd nadat een Amerikaans testpubliek zijn mening had gegeven over een eerder vertoonde afloop. In dat eerdere einde trouwt Michael eveneens met Kimmy tot grote onvrede van Julienne, maar komt Julienne ook een nieuwe man tegen voor wie ze in zwijm viel. Het testpubliek vond die afloop maar niets en daarom kozen de filmmakers om het een en ander te wijzigen.

Sandra Bullock als Julianne

Toen Ron Bass op zoek ging naar een geschikte actrice voor de rol van Julianne kwam hij uit bij Julia Roberts. De enige andere actrice aan wie hij de rol wou geven, was Sandra Bullock. Enkel deze twee actrices konden volgens de man de rol van Julianne vertolken op een manier die hij voor ogen had. Volgens de Amerikaanse pers was Sarah Jessica Parker ook nog even in de running, maar daar was volgens Bass niets van aan.

Een vervolgfilm?

Toen de film in 1997 uitkwam, sloeg die in als een bom. Hierdoor raakte Dermot Mulroney (Michael) ervan overtuigd dat er absoluut een vervolg moest komt. Dat vervolg heeft nog steeds geen groen licht gekregen in Hollywood, maar als het er toch van zou komen zou de film zich volgens Amerikaanse bronnen richten op het leven van George. Mulroney hoefde gelukkig niet te lang te wachten vooraleer hij opnieuw op de set stond met Julia Roberts. De twee acteurs speelden enkele jaren later samen in films zoals ‘August: Osage County’ en ‘Homecoming’.

De karaokescène van Cameron Diaz

‘My Best Friend's Wedding’ bevat heel wat memorabele scènes. Een daarvan is de karaokescène waarin Michaels verloofde Kimmy (Cameron Diaz) een liedje zingt voor talloze aanwezige gasten, maar dan op een zeer valse manier. Deze barslechte zangprestatie was volgens Diaz geheel authentiek. De actrice had naar verluidt enorm veel schrik om in het openbaar te zingen en hierdoor klonk haar stem valser dan ze eigenlijk is. Ze zong het lied, liet de stress zijn werk doen, en leverde een topprestatie af in het vals zingen.

Ontdek ‘My Best Friend's Wedding’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top