Kevin Borlée en Isaac Kimeli maken geen goede beurt in Parijs

Sport | Kevin Borlée is zaterdag als zevende geëindigd op de 400 meter bij de Diamond League atletiekmeeting in Parijs. Hij moest vrede nemen met 46.64. Ook Isaac Kimeli overtuigde niet met een twaalfde plaats op de 5000 meter in 13:35.74.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kimeli, die geplaatst is voor zowel het WK in Eugene in juli als het EK in München in augustus, bleef in de Parijse hitte ruim boven zijn twee weken oude persoonlijk record van 13:04.72. De winst was in 12:56.19 voor de Ethiopiër Selemon Barega.

Borlée kwam niet in de buurt van zijn seizoensbeste van 45.12. Voor het EK is hij geplaatst, voor het WK is 44.90 nodig. Zijn persoonlijk record bedraagt 44.56. De winst ging in 44.21 naar de olympische kampioen Steven Gardiner uit de Bahama's.

"Ik heb me gisteren op training bezeerd aan de rug", zei Borlée na afloop. "Ik dacht dat het wel zou meevallen, maar dat bleek dus niet het geval. Mijn start was nog oké, maar daarna kon ik niet bewegen zoals ik wilde. Ik denk niet dat het een zware blessure is. Maar ik vind het wel jammer, want dit was een mooie kans in een grote meeting."

Borlée maakt niet expliciet jacht op de WK-limiet. Op de 4x400 meter is hij er hoe dan ook bij in Eugene. "Ik probeer daar niet mee bezig te zijn. Ik weet zelfs niet of ik nog in actie kom voor het WK. Het BK van volgend weekend staat alvast niet op mijn planning", besloot hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top