"Gouden Kilometer zal in slotetappe Belgium Tour heel interessant worden", weet Mauro Schmid

Wielersport | De Zwitser Mauro Schmid mocht zaterdag het blauwe leidersshirt showen op het podium in Durbuy, maar Tim Wellens volgt in dezelfde tijd als de 22-jarige renner van Quick-Step Alpha Vinyl.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Toen ik deel uitmaakte van de kopgroep ben ik al aan het rekenen geslagen" zegt Schmidt. "Ik wist dat ik dicht bij Wellens stond in het klassement en dat het op enkele seconden zou aankomen om de leiderstrui. Gelukkig draaide het in mijn voordeel uit. In de Gouden Kilometer kon ik ook nog wat sprokkelen. Ik had het laatste uur jammer genoeg geen communicatie meer met de volgwagen omdat mijn apparatuur stuk was gegaan. Enkel via de bordjesman kende ik de situatie. Maar dat ik Wellens in de gaten moest houden, wist ik wel".

In de slotsprint op de Muur van Durbuy kon Schmid naar het wiel van Quinten Hermans rijden, maar hem remonteren zat er niet meer in. "Ik weet dat Quinten Hermans heel sterk is. Zeker in een rit met een aankomst zoals deze. Ik was wel wat verrast toen hij al van zo ver aanging. Ik moest meteen een kloof overbruggen maar kon toch naar zijn wiel rijden."

"De laatste etappe zal nog heel interessant worden. De Gouden Kilometer gaat wellicht beslissen over eindwinst. Normaal gezien gaan we ook nog werken voor Fabio Jakobsen, want wellicht wordt het een massaspurt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top