Castors Braine kondigt 12 nieuwe speelsters aan voor 2022-23

Basketbal | Castors Braine heeft zaterdag zijn volledige kern voor het seizoen 2022-23 aangekondigd, vlak nadat het van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) gelijk kreeg voor het behalen van hun licentie om in de hoogste basketbalafdeling bij de vrouwen actief te blijven.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Belgische vicekampioen ging met de bezem door de ploeg, terwijl de Fransman Fred Dusart wel aanblijft als coach. De Amerikaanse Jessica Lindström is de enige speelster die aan boord blijft. Maxuella Lisowa en Elise Ramette gaan hun geluk in het buitenland beproeven. Emmeline Leblon (Luik Panthers) en Lore Devos (Freiburg) komen de gelederen dan weer versterken.

Nieuwkomers zijn verder de Kroatische Matea Tadic, de Servische Nina Bogicevic, de Sloveense Aleksandra Kroselj, de Hongaarse Reka Lelik, de Senegalese Toch Sarr, de Canadese Abigail Fogg en de Oekraïense Miriam Uro-Nilie. De 18-jarige spelmaakster Maeva Febrissy zal ook deel uitmaken van het team.

De Belgische eerste klasse bij de vrouwen zal volgend seizoen elf ploegen tellen met Kangoeroes Mechelen, dat de dubbel titel-beker lukte, Castors Braine, Luik Panthers, Namen, Waregem, Kortrijk, Laarne, Phantoms Boom, Spirou Charleroi, Lummen en promovendus Brunehaut.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top