Corona in het peloton: "Bepaalde teams zijn nalatig"

Wielersport | Namen noemen doet hij niet, maar Patrick Lefevere, manager van wielerploeg Quick Step-Alpha Vinyl, vindt dat bepaalde wielerploegen het niet zo nauw nemen in de strijd tegen een coronabesmetting.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Corona waart opnieuw door het peloton: in de Ronde van Zwitserland kwamen zo'n dertig renners niet meer aan de start na een coronabesmetting. Volgens het protocol van de UCI moet elke renner die positief test op een coronabesmetting meteen op non-actief worden gezet. De organisatoren van de Ronde van Frankrijk die over twee weken start, houden hun hart alvast vast.

In zijn column in Het Nieuwsblad vertelt Patrick Lefevere dat in zijn ploeg het preventiebeleid nooit is versoepeld. Andere wielerploegen gaan volgens hem losser met de dreiging van coronabesmettingen om.

"Er bestaan nalatige teams", aldus Lefevere. "Dokters die een renner met symptomen ’s ochtends testen, maar hem dan wel op de fiets zetten. Blijkt de test dan positief, dan halen ze hem tijdens de koers nog van de fiets. Maar ondertussen heeft hij natuurlijk wel drie keer zijn neus gesnoten in het peloton." (DC)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top