Hitte - Ergste juni-hittegolf sinds 1950 in Spanje

Nieuws | Spanje beleeft de ergste juni-hittegolf sinds 1950 met temperaturen van plaatselijk meer dan 44 graden. In de steden zochten de mensen zaterdag naar verkoeling in fonteinen, ijssalons en winkelcentra met airconditioning, berichtten Spaanse media. Reeds in de vroege voormiddag zaten de stranden vol.

Door Belga

Deel dit nieuws

Naar verwachting wordt het zaterdag bijzonder heet in de regio's Catalonië, Navarra en Baskenland in het noordoosten en noorden van het land, en in Andalusië in het zuiden. Daar haalt het kwik vlot 40 tot 42 graden. In de hoofdstad Madrid stijgt de temperatuur tot 39 graden.

De hitte en de droogte zorgen ervoor dat er bosbranden uitbreken. Volgens de autoriteiten werd in verscheidene delen van Spanje op enkele dagen tijd al 25.000 hectare in de as gelegd, wat overeenkomt met een oppervlakte van zo'n 35.000 voetbalvelden. Het ergst was de situatie in de bergketen Sierra de la Culebra, dichtbij de grens met Portugal in het noordwesten van Spanje. Daar werd al 20.000 hectare bos vernietigd, en werden 1.700 mensen in veiligheid gebracht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top