Het doek valt over Graspop 2022 met optredens van Deep Purple, Alice Cooper, Dimmu Borgir en Sabaton

Graspop Metal Meeting | Aan alle mooie liedjes komt een einde en dat is met rockmuziek niet anders. Vandaag valt immers het doek over Graspop Metal Meeting 2022, het grootste metalfestival van het land. Voordat de laatste gitaarriff over de weide van Dessel weerklinkt, vertelt Proximus Pickx waar je nog een allerlaatste keer uit de bol kan gaan.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nadat Korn de voorlaatste dag van het grootste metalfestival van België afsloot, is het tijd om nog een allerlaatste keer te feesten op luide festivalmuziek. Dat kan vanaf 13u15 in de Marquee op de muziek van Bütcher. Deze Antwerpse speedmetalsensatie verscheen voor het eerst in de jaren 2000 op de radar van de Antwerpse metalscene, maar verdween kort daarna helaas weer uit beeld. In 2014 kwamen ze opnieuw boven water met hun beestachtige metalmuziek en drie jaar later was het eerste album er: ‘Bestial Fükkin Warmachine’ (2017). Het gerenommeerde metallabel Osmose trok aan hun mouw en voegde hen toe aan de muzikale familie waarna ‘Bütcher’ in alle rust kon verder werken aan hun tweede album ‘666 Goats Carry My Chariot’. Dat album komen ze nu presenteren op Graspop.

Om 16u10 kunnen de bezoekers van Graspop afzakken naar de Jupiler Stage om daar naar muziek van Fire From The Gods te gaan luisteren. Deze Texaanse metalband werd in het zadel gehesen door de gitarist van Five Finger Death Punch en belooft een grote internationale fanbase te gaan opbouwen. Nadat de fans in Verenigde Staten al kennis mocht maken met hun tweede album, is het nu de beurt aan het Vlaamse publiek van Graspop om naar de nieuwe godenmuziek van Fire From The Gods te luisteren.

De Amerikaanse rocklegende Alice Cooper zal om 17u55 de South Stage in lichterlaaie proberen te zetten. Cooper zette begin jaren zeventig een nieuw genre in de rockmuziek op de kaart, namelijk shockrock. In dit genre lag de aandacht vooral op het uiterlijke vertoon van de artiesten in plaats van enkel op de muziek. Er wordt in dit genre ook duchtig gebruikgemaakt van satanistische en occulte verwijzingen. De inmiddels 74-jarige Cooper mag dan wel niet meer een van de jongste zijn, toch is deze vos zijn oude streken nog niet verleerd. Wil je hem live meemaken? Haast je dan naar de South Stage en beleef een van de grootste legendes uit de rockgeschiedenis.

Avondprogramma

De laatste avond van Graspop 2022 wordt ingezet door Ian Gillan, Ian Paice en Roger Glover, Steve Morse en Don Aire, samen beter bekend als Deep Purple. Deze Britse band stond begin jaren zeventig aan de wieg van het heavy metal- en hardrock- genre en bereidde de weg voor talloze andere rockbands voor. Deep Purple brengt al zijn hits en klassiekers mee naar Graspop waardoor jong en oud zich even in een andere tijd kunnen wanen. Startuur van dit event: 20u20 aan de South Stage.

Om 21u20 mag de populairste Noorse blackmetalband de Marquee innemen. We hebben het dan natuurlijk over Dimmu Borgir. Deze band werd in 1993 opgericht en kende sinds zijn oprichting een ongekende populariteit. Dimmu Borgir beheerst het symfonische blackmetalsubgenre tot in de puntjes en dat blijkt eens te meer als we hun laatste album ‘Eonian’ erbij nemen. Dat album zal worden gepresenteerd in de Marquee voor duizenden van hun fans.

Om 23u30 is het vervolgens tijd voor Sabaton, de laatste grote metalact op Graspop 2022. Sabaton is een Zweedse heavymetalband die luisteraars met zijn muziek wil meenemen naar een andere tijd. De fans van Graspop dragen Sabaton sinds jaar en dag op handen en de liefde is wederzijds. Het wordt dan ook spannend afwachten of 'Sabbaton' dit jaar iets speciaals heeft gepland ter ere van Graspop 2022.

Beleef de Graspop Metal Meeting live vanaf de eerste rij met Pickx tijdens de zomerfestivals! Tussen 16 en 19 juni kun je verschillende concerten bekijken op Pickx.be.

Lees alles over Graspop via deze link, inclusief een exclusief interview met STAKE frontman Brent Vanneste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top