Dag 3 van de Graspop Metal Meeting: Foreigner, Judas Priest, Opeth en Korn prijken op de affiche

Graspop Metal Meeting | Vandaag is de Graspop Metal Meeting in Dessel aan zijn derde festivaldag toe. Onder een stralende zon en met bloedhete temperaturen zullen duizenden metalheads vanmiddag staan headbangen als nooit tevoren. Maar op de muziek van welke bands gaan ze dit doen? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dag 3 van de Graspop Metal Meeting: Foreigner, Judas Priest, Opeth en Korn op de affiche

Graspop staat bekend als het grootste metalfestival van België. Elk jaar zakken honderden artiesten en duizenden metalheads af naar de weide in Dessel om er alles van zich af te gooien. Ook vandaag zal er op de weide flink gedanst worden en dat op de nummers van enkele bekende metalbands.

Neem Fleddy Melculy, bijvoorbeeld. Dat is een van meest populaire Vlaamse metalbands van het moment. Deze trashmetalband neemt zichzelf niet al te serieus en dat merk je aan al hun teksten. Die zitten immers vol met een flinke dosis zelfspot en humor. Fleddy Melculy durft ten slotte ook de draak te steken met de maatschappij, en bij uitbreiding België. Ze doen dat op zo’n uitgelaten manier dat de fans niet anders kunnen dan helemaal los te gaan. Wil je meeschreeuwen op de songs van Fleddy Melculy? Begeef je dan om 16u45 naar de Metal Dome op Graspop.

Foreigner is eveneens een band waar menig metalfan wel pap van lust. Deze Brits-Amerikaanse band draait al sinds 1976 mee in het circuit en is bekend om hits zoals ‘I Want To Know What Love Is’, ‘Cold As Ice’ en ‘Say You Will’. De band verkocht wereldwijd meer dan 80 miljoen albums en de beste nummers daarvan worden vanaf 17u45 gespeeld op de South Stage van het muziekfestival. Daar zal het enige overgebleven stichtende lid, Mick Jones, de weide in vuur en vlam zetten.

Om 21u10 verschijnt de Amerikaanse band Five Finger Death Punch ten tonele op de North Stage van Graspop. Deze alternatieve metalband durft buiten de lijntjes te kleuren en doet dat door invloeden van andere muziekgenres op te nemen in hun repertoire. Ze verloochenen hun metalroots echter nooit. Dat blijkt eens te meer wanneer we hun songteksten erbij nemen: die zijn bloedeerlijk en af en toe lekker brutaal. En oh ja: dat zijn hun gitaarriffs natuurlijk ook!

Avondprogramma

Om 22u20 worden de festivalgangers van Graspop voor een aartsmoeilijke keuze gesteld. Op de South Stage zal Judas Priest zijn opwachting maken, terwijl op datzelfde moment Opeth op het Marquee Podium zal verschijnen. Judas Priest staat te boek als een van de meest invloedrijke heavymetalbands ooit en zal vast voor een spetterende show zorgen die ook heel wat klassiekers uit het genre bevat.

Opeth
, daarentegen, doet sinds de jaren negentig een frisse wind doorheen het metalgenre waaien en wist in die tijd ook een stevige fanbase op te bouwen. De Zweedse band viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en dat zullen ze in Dessel geweten hebben. Hopelijk toveren de Zweden tijdens hun show opnieuw enkele nieuwigheden uit hun hoed zodat hun verjaardag extra veel glans krijgt.

De derde dag van Graspop wordt neergelegd op de deuntjes van Korn. Deze metalband uit het Amerikaanse Bakersfield staan bekend om hun alternatieve kijk op het genre en zijn de grondleggers van nu metal, een metalgenre waarin zangakoorden en gitaarriffs de boventoon voeren. Korn begint om middernacht aan zijn optreden en zal enkele nummers spelen van het gelauwerde album ‘The Nothing’.

Beleef de Graspop Metal Meeting live vanaf de eerste rij met Pickx tijdens de zomerfestivals! Tussen 16 en 19 juni kun je verschillende concerten bekijken op Pickx.be.

Lees alles over Graspop via deze link, inclusief een exclusief interview met STAKE frontman Brent Vanneste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top