Verstappen ook in tweede training de snelste in Canada

Sport | Max Verstappen (Red Bull) was vrijdag in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Canada, negende manche in het wereldkampioenschap Formule 1, opnieuw de snelste. De Nederlander reed, met een rondetijd van 1.14,127 acht honderdsten sneller dan de Monegask Charles Leclerc in zijn Ferrari. Diens Spaanse teamgenoot Carlos Sainz, in de eerste training nog tweede achter Verstappen, noteerde nu de derde tijd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Verstappen kwam al vroeg in de training tot de snelste rondetijd. Leclerc, die in de eerste training nog vijfde werd, zat nu dichter bij zijn concurrent voor de wereldtitel. De Mexicaan Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen en ook kanshebber voor de wereldtitel, kwam slechts tot de elfde tijd.

In de sessie waren weinig incidenten. In de eerste helft was wel even sprake van een zogenoemde virtuele safetycar vanwege een frisdrankblikje op de baan, maar de piloten konden weer onbelemmerd verder nadat een medewerker onder applaus de baan schoon had gemaakt.

Door twee uitvalbeurten van Leclerc in de laatste drie races heeft Verstappen het kampioenschap gekanteld en leidt hij met 21 punten voorsprong op Perez en 34 op Leclerc.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top