Ewoud Pletinckx trekt deur bij Zulte Waregem achter zich dicht en gaat aan de slag bij OHL

Jupiler Pro League | De wegen van Ewoud Pletinckx en Zulte Waregem scheiden. De West-Vlaamse eersteklasser plaatste vrijdagavond een filmpje met die boodschap op de sociale mediakanalen. Niet veel later kondigde OH Leuven hem al aan als versterking. Hij verkast voor vier seizoenen naar de Dijlestad.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pletinckx, een 21-jarige centrale verdediger, stroomde vanuit de jeugdopleiding van Essevee door naar de hoofdmacht aan de Gaverbeek. In de afgelopen vier seizoenen speelde hij in totaal 79 competitiewedstrijden mee en daarin trof hij vier keer raak. Hij schopte het op een gegeven moment zelfs tot kapitein van de club.

"Pletinckx is een centrale verdediger die ik al enkele jaren volg. Hij heeft op zijn jonge leeftijd al vier seizoenen ervaring in de Jupiler Pro League. Hij is een geboren leider en beschikt over een grote winnaarsmentaliteit. Met hem kiezen we voor jong, Belgisch en kwaliteit", gaf een tevreden coach Marc Brys te kennen.

Met Pletinckx ziet Zulte Waregem overigens voor de tweede keer op korte tijd een jeugdspeler verkassen. Eerder koos Dion De Neve voor een overstap naar streekgenoot KV Kortrijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top