Lorin Parys : "Proficiat aan de clubs die vandaag uit hun schaduw zijn gestapt"

Jupiler Pro League | Tijdens de persconferentie na afloop van de algemene vergadering van de Pro League, vrijdag in Leuven, heeft Lorin Parys de profclubs bedankt voor hun inzet: "Ik wil de ploegen feliciteren. Ze hebben vandaag rond de tafel gezeten en echt nagedacht over wat goed is voor Belgisch voetbal op de lange termijn."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Welkom op een mooie, zonnige dag voor het Belgisch voetbal", was Parys eerder van wal gestoken. "Er zijn vandaag belangrijke beslissingen genomen waarmee we de fundamenten van het profvoetbal in België hertekend hebben. Dit is een belangrijke stap voor het voetbal in België en het Belgisch voetbal in Europa."

Parys legde uit waarom de beslissingen zo cruciaal waren: "We hadden moeten vaststellen dat er geen Beneliga zou komen. Er was geen duurzame financiële situatie, met 300 miljoen gecumuleerd verlies sinds 2016. Onze competitie was er één op twee snelheden, waarbinnen het moeilijk was om van 1B een attractieve reeks te maken." Om fans niet elk jaar opnieuw te doen aanpassen aan een nieuw format, was een plan voor de lange termijn voor Parys belangrijk.

"Er zit voor iedereen wat slechts en wat goeds in, dus ik ben in mijn opdracht geslaagd. Als er één team heel erg tevreden zou blijken, dan zou ik mij nu veel zorgen maken." Parys steekt niet weg dat clubs zich van hun beste kant hebben laten zien. "Er zijn moeilijke beslissingen gemaakt, we moeten daar eerlijk over zijn. Je positie in het klassement bepaalt de bril waarmee je naar de situatie kijkt. Proficiat aan de clubs die vandaag uit hun schaduw zijn gestapt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top