Nico Denz wint sprint op bergtop in de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland, Remco Evenepoel verliest opnieuw tijd

Wielersport | Nico Denz (DSM) heeft vandaag de zesde etappe in de Ronde van Zwitserland (WorldTour) gewonnen. Na 117,5 kilometer van Locarno naar Moosalp was de 28-jarige Duitser op de slotklim de snelste van een kopgroep van vijf.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pa na het bestuderen van de finishfoto kon Denz als winnaar aangeduid worden. Het verschil met de Fransman Clément Champoussin was miniem. De Spanjaard José Herrada bolde als derde over de meet. Jakob Fuglsang (Israël Premier Tech) finishte in het groepje van de favorieten op 2:14 en behield de leiderstrui. Remco Evenepoel kon bergop niet met de besten mee. Hij werd 22e op 3:06.

In de stand heeft Fuglsang één seconde voor op de Welshman Geraint Thomas. De Colombiaan Sergio Higuita is op tien seconden derde. Evenepoel heeft als vijftiende 3:08 goed te maken.

Zaterdag staat er opnieuw een bergetape op het programma: 196 kilometer van Ambri naar Malbun, met aankomst op een col buiten categorie. De 85e Ronde van Zwitserland eindigt zondag met een 25,6 kilometer lange tijdrit in Vaduz.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top