Tom Pietermaat kiest opnieuw voor paars-wit en gaat aan de slag in eerste nationale

D1B Pro League | Er is eindelijk duidelijkheid over de voetbaltoekomst van Tom Pietermaat. De 29-jarige middenvelder liet enkele weken geleden aan 'zijn' Beerschot weten dat hij de club wilde verlaten via de degradatieclausule in zijn contract. Nu tekende Pietermaat een contract voor drie seizoenen bij Patro Eisden (eerste nationale).

Door Proximus

Deel dit nieuws

Pietermaat maakte de opmars van Beerschot vanuit 4e klasse tot 1A mee én kon zich ook wel vinden in een extra jaartje 1B nadat de club vorig seizoen degradeerde. Maar door een clausule in zijn contract had hij twee opties: 40% aan loon inleveren als hij bij Beerschot bleef of vertrekken. Na de nodige onderhandelingen over een minder ingrijpende loonsverlaging ging Pietermaat voor de tweede optie.

Iedereen verwachtte dat de middenvelder eerstdaags bij een ander team uit 1A of 1B zou tekenen, maar uiteindelijk werd het dus Patro Eisden. De Limburgers liepen vorig seizoen maar nipt de promotie-eindronde naar 1B mis en willen volgend seizoen wél promoveren naar het profniveau. Pietermaat moet hen daarbij dus gaan helpen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top