Red Flames zetten EK-voorbereiding verder tegen Noord-Ierland

Red Flames |

Na hun nederlaag tegen Engeland (3-0) in de eerste van vier oefeninterlands voor het EK, staan de Red Flames deze donderdag in Lier tegenover Noord-Ierland, een op papier meer haalbare tegenstander.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Red Flames waren donderdag in Wolverhampton geen partij tegen Engeland, ’s werelds nummer acht, in de eerste van hun vier vriendschappelijke voorbereidingsduels voor het EK van 2022. De Belgen, goed geholpen door de reddingen van hun doelvrouw Nicky Evrard , weerstonden de aanvallen van de Three Lions gedurende een uur lang, voordat ze instortten en drie doelpunten in 20 minuten moesten incasseren.

Maar ondanks de zware nederlaag in Engeland, een van de favorieten voor de Europese titel, was coach Ives Serneels erop gebrand om positief te blijven. “We hebben een goede basis om van uit te gaan”, zei hij na de wedstrijd, beseffende dat zijn ploeg nog een lange weg te gaan heeft voordat ze op 10 juli hun EK aftrappen tegen IJsland.

Komende donderdag in Lier zullen de Flames hun spel moeten aanscherpen tegen Noord-Ierland, een tegenstander die iets meer binnen hun bereik ligt. Tegen de 46ste wereldnatie zou België (20ste) aanvallender voor de dag moeten komen en aan hun automatismen moeten werken. De Noord-Ieren hebben echter enkele argumenten aan te voeren.

Als tweede in hun groep (achter Noorwegen) kwalificeerden ze zich vorig jaar via de play-offs voor het EK, het eerste grote toernooi in hun geschiedenis, en momenteel staan ze derde in hun kwalificatiegroep voor het volgende wereldkampioenschap. Voor de Belgische spelers is dit een goede test die, als ze winnen, hen zal helpen vertrouwen te tanken.

Volg de oefenwedstrijden, waaronder België - Noord-Ierland op 23 juni vanaf 19u55, op de tv-zender Pickx Live of via de Proximus Pickx-app of Pickx.be. Sporza zal de EK-wedstrijden ook integraal en live uitzenden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontmoet onze Red Flames op hun allereerste officiële Fan Day op 25 juni. Vlammende sfeer verzekerd!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top