Proximus Pop-up Arena: van de orkestrale grandeur van Hooverphonic tot de feestelijke vibes van Regi

Festivals |

En of dat dit de zomer wordt waarin onze knaldrang zal zegevieren! Proximus helpt daarbij een handje met de Pop-up Arena in Middelkerke. Tal van grote namen zullen hun weg vinden naar de Belgische kust, Proximus Pickx selecteert voor jou alvast enkele niet te missen afspraken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige zomer werd de Pop-up Arena een eerste maal uitgerold, een samenwerking tussen Live Nation, verschillende concerttempels -zoals Sportpaleis, Lotto Arena, Vorst Nationaal en Capitole Gent) en Proximus. Die samenwerking zorgt ervoor dat er aardig wat schoon volk kan verzameld worden op het podium in Middelkerke. We lichten er hier alvast enkele voor jou uit.

Op 2 juli, als een van de eerste acts van deze drukke zomerkalender, staat Queen geprogrammeerd. Neen, uiteraard niet de originele bezetting, maar daarom niet minder relevant en spectaculair. In deze 'Queen, the Unique Symphony Celebration' kruipt Michael Kluch in de gedaante van Freddie Mercury. Je zou zweren dat de man uit de doden is opgestaan, zo treffend is de gelijkenis tussen beiden inzake stem, charisma en performance. Kluch zal bijgestaan worden door een heus orkest, met alle toeters en bellen aan, zodat Queen op gepaste wijze geëerd wordt: met visueel en muzikaal vuurwerk. Ergens tussen rock en opera in. Een 2 uur durend totaalspektakel waarin gegarandeerd alle tophits van de legendarische Britse band de revue zullen passeren.

Op 8 juli geeft Milow present, niet voor een gewone show, maar begeleid door een heus symfonisch orkest. Benieuwd hoe zijn hits ‘Ayo Technology’, ‘You and Me’, ‘You Don’t Know’ klinken door de instrumenten van het 20-koppige Antwerp Philharmonic Orchestra? Dan is dit je kans. Bovendien biedt dit unieke concert ook een uitgelezen mogelijkheid om zijn nieuwste album ‘Nice To Meet You’ -eind mei uitgebracht- te ontdekken. Hij noemt het zelf zijn meest spontane en intuïtieve plaat tot nog toe. Dat kan live alleen maar vonken geven, denken we dan.

Op 20 juli mag het volume en het feestgehalte enkele schuifjes omhoog getrokken worden, want dan passeert niemand minder dan Regi Penxten in Middelkerke. Alsof hij elk jaar een stapje hoger zet op de ladder van meest populaire en succesvolle Belgische artiesten, zette hij vorig jaar een uitverkocht Sportpaleis in lichterlaaie en kaapte hij dit jaar enkele MIA’s weg. Al 20 jaar ondertussen scoort hij de ene hit na de andere, wat ook in de Pop-up Arena niet anders kan dan leiden tot een ‘best of’ om van te dromen. Verwacht je alvast aan enkele verrassende guestperformances tijdens zijn show.

Een dag later, op onze nationale feestdag, blaast Toto verzamelen aan onze Belgische kust. De legendarische Amerikaanse rockband, die zijn hoogtepunt bereikte in de jaren 80, kende de voorbije jaren een verrassende revival dankzij hit ‘Africa’, dat plots weer op elke zichzelf respecterende fuif door de luidsprekers galmt. Je zou bijna vergeten dat ze met ‘Rosanna’ en ‘Hold the line’ nog twee tijdloze klassiekers schreven. Vier jaar geleden zette Toto al eens Vorst Nationaal in lichterlaaie, ditmaal houden ze in Middelkerke halt met hun Dogs of Oz-wereldtour.

Voor jong en oud

Ook de iets jongeren van geest (of van leeftijd) krijgen op deze editie van Pop-up Arena hun moment om te shinen. Op 22 juli staat bijvoorbeeld het vernieuwde K3 geprogrammeerd en op 12 augustus komt de vrolijke bende van #LikeMe langs, met als voorprogramma de KetnetBand. De perfecte familie-uitstap aan zee, lijkt ons alvast. Sinds de muzikale jeugdreeks in 2019 op tv in première ging, ontpopte het zich in ijltempo tot nationaal succes, bij jong én oud. Vooral de manier waarop de jonge artiesten van #LikeMe Vlaamse en Nederlandse klassiekers in een nieuw, moderner jasje steken, wordt bijzonder gesmaakt. ‘Vlaanderen m’n Land’, ‘Soldiers of Love’ en ‘Laat Ons Een Bloem’ haalden allemaal de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50.

Twee dagen later, op 14 augustus, bevolkt Hooverphonic het podium. Sinds enkele jaren weer mét Geike Arnaert, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. ‘Vinegar & Salt’, ‘Mad About You’, ‘Jackie Cane’, ze komen weer allemaal geleverd met die herkenbare prachtstem van Geike. In de Proximus Pop-Up Arena zullen ze samen met The Belgian Session Orchestra die typerende filmische muziek van hen met net dat tikkeltje meer grandeur kunnen brengen. Iets om naar uit te kijken!

Tot slot kunnen we niet anders dan zaterdag 30 juli aanstippen, want dan viert musicalproductiehuis Deep Bridge haar vijfjarige bestaan. Met wat ze zelf het grootste en zotste musicalfeest van het jaar moet worden: 'One Night Only'. Het team dat de voorbije jaren verantwoordelijk was voor succesvolle herinterpretaties van klassiekers als 'Mamma Mia', 'The Sound of Music’ en ‘Charlie and the Chocolate Factory’ zal ook nu weer het beste van zichzelf geven in deze doldwaze bonte avond. Vlaanderens finest uit de musicalscene zal hier te bewonderen zijn: Ann Van den Broeck, Nordin De Moor, Koen Crucke, Helle Vanderheyden, Ruben van Keer, Dorian Liveyns, Pieter-Jan de Paepe, Stany Crets, Jasmine Jaspers, Laurenz Hoorelbeke en zoveel anderen. 

Vergeet in Middelkerke ook niet onze trendy Pickx Pop-Up Bar te bezoeken of maak kans op een refurbished fairphone aan de Pickx-stand. Je kan er deelnemen aan onze recycle-actie en je oude smartphone inruilen voor vouchers.

Ontdek hier het hele zomerprogramma van Proximus Pop-up Arena, alsook info over tickets en mobiliteit.

Kan je er niet bij zijn? Via deze streaminglink van Pickx kan je al 3 shows volledig live bekijken, gewoon thuis vanuit je zetel. Daarna kan je maar liefst 5 concerten herbeleven via Pickx Live (zender 11) en de Proximus VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top