Bijzondere editie van Wimbledon markeert de rentree van Serena Williams

Sport | Serena Williams, die een jaar lang naast de tennisbaan stond, zal haar rentree maken op het toernooi van Wimbledon, dat op 27 juni begint. De 40-jarige Amerikaanse zal één van de blikvangers zijn op deze speciale editie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een jaar geleden liep Serena Williams een beenblessure op in de eerste ronde op Wimbledon. Op haar 39ste moest de Amerikaanse het toernooi noodgedwongen verlaten. Sindsdien heeft ze niet meer op een tennisbaan gestaan. De vraag of dit het einde was voor de grote tenniskampioene klonk steeds luider. Maar de winnares van 23 grandslamtitels is eind juni weer van de partij op Wimbledon. Ze heeft een wildcard gekregen van de organisatoren. Met haar 40 lentes is de hele tenniswereld benieuwd wat de tennisster nog in haar mars heeft.

Twee opvallende afwezigen in het mannentoernooi: Daniil Medvedev en Alexander Zverev, de top twee van de wereld. Dat Wimbledon op die manier onthoofd wordt, is een primeur voor het toernooi. Gelukkig zullen er toch enkele mooie namen aan het werk te zien zijn, zoals Nadal en Djokovic, die echter geen ATP-punten zullen sprokkelen op het Londense gras. Dat heeft het Association of Tennis Professionals (ATP) beslist. Die maatregel komt er als reactie op de beslissing van de organisatoren om Russische en Wit-Russische spelers te weren door de oorlog in Oekraïne. WTA, de tennisbond bij de vrouwen, volgt de beslissing van ATP, tot onvrede van de tennissers.

Fin de carrière bij Flipkens

Bij de vrouwen is het uitkijken naar de prestaties van Iga Swiatek. Na haar overwinning op Roland Garros enkele weken geleden, zal de nummer 1 van de wereld proberen haar goede vorm op het Engelse gras te bevestigen. Ze wordt bij de favorieten gerekend want ook op gras trekt de Poolse zich aardig uit de slag, getuige haar winst op het jeugdtoernooi in 2020. Met haar 21 jaar heeft ze alles in zich om het vrouwentennis de komende jaren te domineren.

Aan Belgische zijde zal Elise Mertens onze beste vertegenwoordigster zijn, al zal ze haar vorm nog wat moeten opkrikken, althans in het enkelspel. Onze landgenote heeft het momenteel moeilijk om haar spel op te leggen, zelfs tegen op papier mindere tegenstanders. Ze kan dit echter goedmaken in het dubbelspel, waar ze uitstekend presteert. Kirsten Flipkens, halve finaliste op het toernooi enkele jaren geleden, zal na deze wedstrijd afscheid nemen van de sport. Het is nu de vraag of ze haar carrière in stijl kan afsluiten. 

Goffin moet comeback bevestigen

David Goffin klom onlangs uit een diep dal. Hij werd uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi van Halle, maar tegen Medvedev is dat geen schande. De Rus speelde een zeer sterke partij. Goffin, ooit kwartfinalist op Wimbledon, speelt graag op gras en wil zijn zelfvertrouwen verder opkrikken.

Wat de favorieten betreft zijn de blikken gericht op Rafael Nadal. De Spanjaard, die op Roland Garros met inspuitingen speelde (wat hem er niet van weerhield om zijn 14e titel te veroveren), heeft nog steeds te kampen met een pijnlijk been. Zal hij zich staande kunnen houden?

Bij afwezigheid van Roger Federer lijkt de weg naar de titel helemaal open te liggen voor Novak Djokovic, winnaar van de laatste drie edities. De Serviër, die op Roland Garros in de kwartfinales strandde, zal erop gebrand zijn die tegenslag goed te maken met een zevende titel op het Engelse gras. Daarmee zal hij op gelijke hoogte komen met tennislegende Pete Sampras.

Volg Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen, van maandag 27 juni t.e.m. zondag 10 juli op Eurosport 1 beschikbaar in het basisaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top