apEX bespreekt de problemen van Vitality

CS:GO | De kapitein van Team Vitality, Dan "apEX" Madesclaire, werd onlangs uitgenodigd door de streamer KRL in zijn show "La Pause KRL". Daar sprak hij over de situatie van zijn team, dat het al sinds het begin van het seizoen moeilijk heeft. De Fransman herinnerde ons eraan dat het opbouwen van een internationaal project een doelstelling op lange termijn is, en benadrukte het recente succes van FaZe.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is al meer dan zes maanden geleden dat Team Vitality een grote wijziging aanbracht in het CS:GO-roster, door een einde te maken aan het laatste volledig Franse team in Tier 1 en internationaal te gaan. Jason "Kyojin" Nguyen" werd op de bank gezet, terwijl Richard "shox" Papillon en Remy "XQTZZZ" Quoniam werden ontslagen. Zo werd plaats gemaakt voor het Deense trio van Peter "dupreeh" Rasmussen, Emil "Magisk" Reif en coach Danny "zonic" Sørensen.

Maar sinds de oprichting van de groep zijn verschillende grote evenementen mislukt, en wordt de relevantie van het internationale roster in twijfel getrokken. Het team slaagde er niet in de play-offs te bereiken tijdens IEM Katowice, het 15e seizoen van de ESL Pro League en IEM Dallas. Hetzelfde gebeurde tijdens de PGL Major in Antwerpen, waar Zyw0o en zijn teamgenoten verloren in de Legends Stage, ver van de arena en de fans.

Tijdens een interview met de streamer KRL sprak de IGL van het team over de inspanningen die nodig zijn om te slagen voor een internationaal project: "We onderschatten de tijd die nodig is om een internationaal team op te bouwen. [...] Ook de rol van cultuur in dit soort situaties wordt onderschat. In Frankrijk hebben we een gelijkaardige cultuur".

De kapitein van de bijen gebruikte vervolgens het voorbeeld van FaZe en ENCE om zijn punt te illustreren: "Hun internationale ervaring maakt het verschil. Daarnaast zijn het teams die veel headshots halen, en dat speelt een grote rol in het feit dat zij momenteel de beste teams ter wereld zijn. Als we willen presteren, moeten we individueel sterker zijn."

Maar niet getreurd, apEX maakte van de gelegenheid gebruik om te herhalen dat de sfeer erg goed is in de ploeg. Vitality neemt momenteel deel aan de voorjaarsfinales van de BLAST Premier Spring Finals in Lissabon.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top