Dag 2 van de Graspop Metal Meeting: kiezen tussen The Scorpions, Megadeth, Amenra en Within Temptation

Graspop Metal Meeting | Na een indrukwekkende openingsdag met Mastodon en Iron Maiden draait Graspop Metal Meeting deze vrijdag op volle toeren! Proximus Pickx heeft het programma van het Desselse festival voor je uitgekamd en vertelt je meer over de aanwezige bands, van de grote namen tot enkele pareltjes die nog meer bekendheid verdienen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Festivalgangers mogen zich verwachten aan niet minder dan zes podia met vandaag ruim veertig acts! Proximus Pickx vertelt je alles over de indrukwekkende line-up voor deze tweede dag, dat 100 procent in het teken staat van metal.

De dag opent op de North Stage met Phil Campbell And The Bastards Sons plays Motörhead, opgericht door de gitarist van de iconische hardmetalband. Vanaf de middag zal de lucht zwanger zijn van gitaarriffs en geschreeuw! Dit zet de toon voor de dag en dompelt je onder in de kenmerkende sfeer van Graspop.

Om 15.00 uur raden wij je aan om het optreden van Sloper onder de indrukwekkende Metal Dome te volgen. Deze band zal waarschijnlijk een drumsensatie worden, met onder anderen Triggerfinger-drummer Mario Goossens en Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Ze zorgen voor old-school hard rock die de Graspop Metal Meeting in vuur en vlam zal zetten. 

Op de South Stage kan je met twee bands ongetwijfeld herinneringen ophalen aan de tijd dat metalcore populair was. Bullet for my Valentine en de punkklanken van A Day To Remember zullen Dessel zeker in vervoering brengen! En dit is slechts een voorsmaakje voor de headliners die je 's avonds te wachten staan.

Avondprogramma

Om 19.55 uur neemt Megadeth de North Stage over. De band is een vaste waarde op het festival, dit is hun zevende bezoek aan de Graspop Metal Meeting. De virulente trash metal van één van de leidende bands in het genre kan je niet onverschillig laten. Vooral omdat er een Belg in deze band zit, namelijk drummer Dirk Verbeuren! 

Vanaf 21.00 uur kan je wandelen naar het Marquee-podium, dat het toneel zijn voor de intense show van Amenra. Deze Belgische band is onze vaandeldrager in het metalgenre. De vijf muzikanten, onder leiding van oprichters Colin H van Eeckhout en Mathieu Vandekerckhove, spelen de grootste hits van hun post- en doommetal-albums. 

Om 22.30 uur kan je je tournee langs de podia voortzetten met een optreden van de Nederlandse symfonische metalband Within Temptation. Je zal hen ongetwijfeld kennen van hun hit 'Ice Queen' waarmee ze in 2001 doorbraken. De band is een van de weinige met een vrouwelijke zangeres. Misschien krijgen we vanavond een voorproefje van wat nieuw materiaal, want 'Within Temptation' werkt momenteel aan een nieuw album. 

Je kan deze festivaldag in schoonheid afsluiten met de iconische The Scorpions. De Duitse band en zijn zanger Klaus Meine zijn ware symbolen van het genre geworden. Denk maar aan hun hit 'Rock You Like a Hurricane'! Deze legendes mogen dan wel al een halve eeuw actief zijn, maar ze hebben nog niets van hun energie verloren op het podium. Hun muziek is even aanstekelijk en iconisch als altijd! 

Beleef de Graspop Metal Meeting live vanaf de eerste rij met Pickx tijdens de zomerfestivals! Tussen 16 en 19 juni kun je verschillende concerten bekijken op Pickx.be

Lees alles over Graspop via deze link, inclusief een exclusief interview met STAKE frontman Brent Vanneste

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top