Alpecin-Fenix en Bahrain Victorious verlaten Ronde van Zwitserland, ook leider Vlasov stapt op

Wielersport | Alpecin-Fenix trekt zich terug uit de Ronde van Zwitserland na een positieve test op het coronavirus bij twee teamleden. Dat heeft de Belgische formatie voor aanvang van de zesde etappe tussen Locarno en Moosalp laten weten. Bij BORA-hansgrohe liepen de Rus Aleksandr Vlasov, leider in het algemene klassement, en de Duitser Anton Palzer een besmetting op. Ook zij starten niet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ook Bahrain Victorious komt niet meer in actie na "verschillende" positieve testen binnen het team. UAE Team Emirates, dat eerder vandaag al Marc Hirschi zag wegvallen, meldde aansluitend ook de positieve test van Diego Ulissi. Het volledige team gaat niet meer van start.

Gisteren besliste Jumbo-Visma al de hele ploeg uit koers te halen voor aanvang van de vijfde etappe, INEOS Grenadiers moest dan weer verder zonder Adam Yates na een positieve test. Bij Team DSM moesten de Denen Soren Kragh Andersen en Casper Pedersen en de Nederlander Cees Bol de handdoek gooien na een positieve test.

Eerder vandaag meldde ook UAE Team Emirates de besmetting van de Zwitser Marc Hirschi. De Deen Mikkel Bjerg, die de Ronde van Slovenië rijdt, testte eveneens positief. De ploeg stapte nadien volledig op in Zwitserland. Vier renners liepen dan weer een besmetting op bij EF Education-EasyPost.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top