Ook het laatste weekend van juni bevat heel wat motorsport!

Auto-moto | Komend weekend worden er heel wat motors opgestart. In Indonesië bijvoorbeeld waar landgenoot Jeremy Van Horebeek zijn slag wil slaan in het MXGP-kampioenschap. Maar ook in Spanje wordt er geraced. Daar wordt de vierde manche van het WTCR-kampioenschap afgewerkt. Zal Gilles Magnus in het kielzog van de leider kunnen blijven?

Door Proximus

Deel dit nieuws

MXGP in Indonesië

Op 26 juni zal de twaalfde manche in het wereldkampioenschap motorcross gereden worden. De MXGP-karavaan houdt dan halt in Indonesië, meer bepaald op het Samota-Sumbawa-circuit. Indonesië wordt dit jaar maar één keer aangedaan in plaats van de vooropgestelde twee keer. De organisatie besloot in mei immers om de vooropgestelde dertiende manche van het WK motorcross in Jakarta niet te laten doorgaan en dat wegens veiligheidsredenen.

Tim Gajser, de huidige leider in de WK-stand, zal in Indonesië trachten zijn voorsprong in het klassement van 101 punten nog verder uit de bouwen. De Sloveen telt momenteel 485 punten en maakte heel wat indruk tijdens de elfde WK-manche in Duitsland. Gajsers eerste achtervolger, Jeremy Seewer, telt 384 eenheden. De huidige top 3 wordt vervolledigt door Prado García Jorge met 366 punten. Landgenoot Jeremy Van Horebeek staat op de negende plaats in de WK-stand met 229 punten.

Bekijk de twaalfde manche van het MX2 en MXGP-kampioenschap op zondag 26 juni vanaf 06u00 op Eurosport 2, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

WTCR in Spanje

De vierde ronde van het WTCR zal dit weekend in Spanje worden afgewerkt, op het Motorland-circuit in Aragón. In het WTCR-kampioenschap zitten Mikel Azcona, Nestor Girolami en Santiago Urrutia elkaar op de hielen. Azcona leidt in het klassement met 74 punten, maar voelt de adem van Girolami en Urrutia in zijn nek. Zij hebben elk 68 punten. Landgenoot Gilles Magnus doet het ook niet slecht. Hij staat momenteel op de achtste plaats met 41 punten. Hopelijk kan Magnus extra punten sprokkelen in Spanje om in het kielzog van de top 5 te blijven. 

Bekijk de vierde ronde van het WTCR-kampioenschap met de kwalificaties op zaterdag 25 juni vanaf 15u25 en op zondag 26 juni Race 1 om 11u00 en Race 2 om 15u00 live op Eurosport 2, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top