Stromae: zoveel meer dan een muzikant

Festivals |

Zondag 19 juni is Stromae headliner op Werchter Boutique en op 10 juli staat hij op Les Ardentes. Deze festivalzomer moet de grote comeback van de Brusselse wereldster inluiden, die negen jaar na zijn succesalbum ‘Racine Carrée’ eindelijk met een opvolger kwam: ‘Multitude’. Die titel kan slaan op de vele gedaantes van Stromae, want buiten een fenomenaal songschrijver is hij ook een visuele perfectionist.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Uiteraard zal er gedanst worden op ‘Ta fête’, ‘Santé’ of ‘Alors on Danse’, zal er meegezongen en geheupwiegd worden tijdens ‘Formidable’, ‘Papaoutai’ of zijn nieuwste hitsingle ‘L’Enfer’. Maar naast die muzikale hoogtepunten zal er tijdens de optredens van Stromae ook visueel heel wat te beleven vallen. Dat was al zo tijdens zijn tournee met de vorige plaat ‘Racine Carrée’ en dat zal nu niet anders zijn.

De happy few die zijn recente shows in Paleis 12 en op het gereputeerde Amerikaanse Coachella-festival zagen, waren danig onder de indruk van hetgeen er op het podium allemaal aan spektakel te beleven viel. De kostuums en de setting, maar vooral ook de technologische spitsvondigheden, zoals een twerkende robothond -we kid you not! Het podium zal onder andere uitgerust zijn met bewegende beeldschermen en er werd een speciale tool ontworpen waarmee elke song voorzien wordt van een nieuw decor. De komende tournee moet eens te meer bewijzen: Stromae is een van de meest veelzijdige artiesten van zijn generatie.

Eigen kwaliteitslabel: Mosaert

Om zich die artistieke vrijheid toe te eigenen en te vrijwaren, lanceerde hij al vroeg in zijn carrière een creatief bureau: Mosaert, een anagram van Stromae. “We are an independent creative label based in Brussels mainly active in the fashion, music and audiovisual sector”, staat er te lezen op de website. Mode, muziek en audiovisuele projecten gaan er hand in hand.

Dat Paul Van Haver -zoals hij op zijn paspoort heet- altijd al oog had voor image building en visuele content, bewezen zijn gestyleerde videoclips. Denk aan de kleurrijke animatie in ‘Papaoutai’, de androgyne look en gekke dansjes in ‘Tous les mêmes’ of de geveinsde realiteit in ‘Formidable’. Het universum van Stromae bestaat uit exuberante kleuren en kostuums, die vaak treffend contrasteren met de zware thema’s in zijn songs. Mosaert leverde ook al videoclips aan mondiale vedetten als Dua Lipa, Billie Eilish en Major Lazer.

Maar er is ook zijn succesvolle kledinglijn, waarin felle kleuren, humoristische en exotische accenten de hoofdtoon voeren. Allemaal unisex trouwens, want bij Stromae is niets zomaar, achter elk idee zit een boodschap of een maatschappelijk engagement.

Om al die verschillende aspecten van zijn artistieke talent in de praktijk om te zetten, rekent Stromae op enkele getrouwen uit zijn entourage: zijn vrouw Coralie Barbier, die al sinds de begindagen als zijn styliste en klankbord fungeert, en zijn broer Luc Van Haver, die vooral de clips en de productie op zich neemt. Samen vormen ze een geoliede machine, die deze zomer ongetwijfeld ook de festivalweides van Werchter en Les Ardentes plat zal walsen.

Stromae staat op zondag 19 juni op Werchter Boutique. Die show is uitverkocht. Op 10 juli speelt hij op Les Ardentes in Luik, daar zijn wel nog (combi)tickets voor. Info vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top