Thomas Pieters en Adrien Dumont de Chassart openen op 57e plaats in de US Open

Sport | Zowel Thomas Pieters als Adrien Dumont de Chassart hebben met een eerste ronde van 72 slagen een vrij goede eerste ronde neergezet op het US Open golftoernooi (USPGA/17.5 miljoen dollar/major), dat van start is gegaan op de plaatselijke Brookline golfbaan in de Amerikaanse staat Massachussets.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieters, de nummer 37 op de wereldgolfranglijst die op de tweede parcourshelft van start ging, moest op zijn eerste elf holes vier bogeys incasseren. Op zijn laatste vier holes zag hij nog twee birdies in de cup verdwijnen. De zesvoudige European Tour-winnaar, telt in de tussenstand zes slagen meer dan de Canadees Adam Hadwin, die alleen de leiding waarneemt en een slag beter deed dan de Engelsman Callum Tarren, de Zweed David Lingmerth, de Amerikaan Joel Dahmen, de Zuid-Afrikaan MJ Daffue en de Noord-Ier Rory McIlroy, die zich in 2011 de beste toonde en zondag laatstleden de Canadian Open op zijn palmares bijschreef.

De amateur Adrien Dumont de Chassart, die zich kon plaatsen voor de US Open dankzij een plaats in de top 8 op het kwalificatietoernooi in Springfield, moest net als Pieters op zijn eerste negen holes vier bogeys op zijn scorekaart schrijven. De 23-jarige uit Villers-la-Ville, lukte vervolgens drie birdies waarna hij op zijn laatste hole nog een bogey op zijn kaart moest schrijven.

De Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen, opende met een ronde van 69 slagen, goed voor een gedeelde veertiende plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top