In 2021 scoorden de Red Flames 19 doelpunten tegen Armenië, een recordoverwinning

Sport |

Op 25 november 2021 boekten de Red Flames in Leuven, midden in hun WK-kwalificatiecampagne voor 2023, de grootste overwinning uit hun geschiedenis tegen Armenië.

In november stonden de Red Flames op de vijfde speeldag in hun kwalificatiecampagne voor het WK 2023 tegenover Armenië. Met 17 tegendoelpunten en geen enkel gemaakt doelpunt in hun eerste vier wedstrijden, vertrok men van het standpunt dat de kleintjes van Groep F ook tegen België niet veel zouden kunnen uitrichten.

Voor de spelers van Ives Serneels was dit duel een laatste opwarmingswedstrijd voor de cruciale confrontatie tegen Polen enkele dagen later. De Belgen, die toen in hun poule op de derde plaats stonden, moesten winnen tegen de Polen om de tweede plaats in hun groep te bemachtigen achter Noorwegen. Zoals verwacht was de wedstrijd tegen Armenië een makkie voor de Flames, die zeker niet vermoed hadden een doelpuntenrecord te breken.

Wullaert scoort vijf keer

In Leuven kon Armenië niet lang weerstand bieden aan de Belgische druk. Na 10 minuten was de score al 4-0 en bij de rust... 11-0. De Belgische spelers lieten het er in de tweede helft niet bij zitten en voerden de score op tot... 19-0 bij het laatste fluitsignaal! En wat het maken van doelpunten betrof, enkele Red Flames konden zich uitleven. Amber Tysiak, Tine De Caigny en Jarne Teulings scoorden elk drie keer, terwijl Tessa Wullaert vijf keer raak trof om zo op 59 doelpunten bij de nationale ploeg uit te komen. De 19-0-zege was een recordoverwinning voor België, dat op 19 september 2017 Moldavië met 12-0 had verslagen in hun kwalificatiewedstrijd voor het WK 2019, een wedstrijd waarin Janice Cayman vier doelpunten maakte.

Enkele dagen later kon België op dat succes voortbouwen door Polen met 4-0 te verslaan en de tweede plaats in Groep F opnieuw te veroveren, een plaats die het nog steeds in handen heeft met nog maar twee wedstrijden te spelen. De Flames staan vijf punten voor op hun naaste rivalen en zijn goed op weg naar een play-offplaats, met de hoop volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland voor het eerst deel te nemen aan een WK.

Volg de oefenwedstrijden en Euro 2022 op Pickx.be of via de Proximus Pickx-app. Sporza zal de EK-wedstrijden ook integraal en live uitzenden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontmoet onze Red Flames op hun allereerste officiële Fan Day op 25 juni. Vlammende sfeer verzekerd!