Van aanranding beschuldigde Kevin Spacey blijft tot verschijning voor rechter vrij

Films | De Amerikaanse acteur Kevin Spacey, die in het Verenigd Koninkrijk wordt beschuldigd van aanranding, kan onvoorwaardelijk vrij blijven in afwachting van zijn verschijning voor de rechter op 14 juli in Londen, zo heeft een rechter na een eerste hoorzitting over de zaak bevolen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Spacey verscheen vandaag voor het Westminster Magistrates Court in Londen. Aanklagers hadden gevraagd om de Oscarwinnaar voorwaardelijk vrij te laten met de verplichting om in Londen te blijven.

De 62-jarige Spacey moet zich verantwoorden voor vier gevallen van seksuele aanranding van drie mannen. Hij wordt ook aangeklaagd vanwege "het dwingen van een persoon tot seksuele handelingen met penetratie zonder zijn toestemming". 

Eind mei zette het Britse openbaar ministerie het licht op groen voor de vervolging van de Amerikaanse ster uit de serie "House of Cards". Hij wordt vervolgd voor vier feiten van seksuele agressie tegen drie mannen tussen maart 2005 en april 2013. De acteur wordt er ook van verdacht om iemand zonder toestemming te hebben laten deelnemen aan een seksuele activiteit met penetratie. 

De slachtoffers zijn allen mannen van dertig of veertig, zo laat de Londense politie nog weten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top