Pickx @ the festivals: Dit is hoe de hit 'Mr. Brightside' de carrière van 'The Killers' lanceerde

Rock Werchter | Van 30 juni tot 3 juli is het weer tijd voor Rock Werchter! Tussen de grote namen in de rock, zoals de Red Hot Chili Peppers, Metallica, Sum 41 en Twenty One Pilots, staan dit jaar ook The Killers op het podium. Je kent de rockers misschien nog van hun eerste hit, 'Mr. Brightside'. Proximus Pickx vertelt je het verhaal achter het nummer.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het verhaal van de band begint in 2001. De bandleden ontmoetten elkaar dankzij een zoekertje in de krant waar ze allemaal op afgekomen waren. Eens ze een band vormden was hun eerste grote muzikale inspiratie Oasis. Hun bandnaam hebben ze echter aan een een andere groep te danken.  In de clip van het nummer 'Crystal' van New Order treedt een fictieve band op en op het drumstel zien we de naam 'The Killers' prijken... de rest is geschiedenis.

Hun monsterhit 'Mr Brightside' was eigenlijk een van de eerste nummers die ze schreven en het bleek meteen hun ticket naar de wereldwijde rockscene te zijn. The Killers werden opgemerkt door een Britse vertegenwoordiger van Warner Bros en uitgenodigd om 'Mr Brightside' te spelen op de BBC. Dit optreden opende vele deuren voor hen, waardoor ze enkele jaren later, in 2004, hun eerste album 'Hot Fuss' uitbrachten.

Naast 'Mr. Brightside' werd 'Somebody Told Me', dat op hetzelfde album stond, ook een grote klepper. Het album haalde de internationale hitlijsten. De vakpers prees de band vooral voor hun alternatieve kijk op rockmuziek. Het tweede album van The Killers, 'Sam's Town', kwam uit in 2006 en bevatte hits als 'When You Were Young', 'Read My Mind' en 'For Reasons Unknown'.


Het verhaal achter 'Mr Brightside'

De concerten en platen volgden elkaar daarna in snel tempo op voor de groep. De rockers zijn blijven surfen op de golven van hun eerste hit en veel journalisten beschrijven 'Mr Brightside' dan ook als een embleem van de jaren 2000.  

Maar waar gaat de hit nu eigenlijk over? Misschien doorprikken we hier de ballon, maar 'Mr. Brightside' is veel triester dan de titel doet vermoeden. Brandon Flowers, de zanger van The Killers, vertelt over zijn eigen relatie in die tijd, en vooral over zijn jaloezie. Als je goed luistert naar de tekst hoor je een verhaal over de vrouw waar hij smoorverliefd op is, maar die eigenlijk zelf haar oog op een ander had laten vallen. Hij deed er dan ook alles aan om na die pijnlijke eerste breuk haar en haar nieuwe liefde te ontwijken.

Brandon Flowers zei zelf nog over zijn signature song: "Wie had ooit gedacht dat bedrogen worden zo goed zou klinken?" Zeven studioalbums later is de indie rockband nog steeds goed bezig en op zondag 3 juli zal hun grootste hit zonder twijfel weerklinken op de weide van Rock Werchter.

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis via de app of op Pickx Live (zender 11).


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top