Florentino Perez vereffent een rekening: "Ik zag een andere Mbappé dan diegene die ik wilde rekruteren"

La Liga | In een toespraak in het Spaanse programma ‘El Chiringuito de Jugones’ kwam Real Madrid-voorzitter Florentino Perez terug op de transfersoap rond Kylian Mbappé. De Franse international werd op z’n zachtst gezegd niet gespaard.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de regen, de zondvloed. De voetbalwereld stond maandenlang onder hoogspanning door het geflirt van Kylian Mbappé met Real Madrid, maar uiteindelijk koos de Franse vedette voor een verlengd verblijf in Parijs. Die teleurstelling hebben sommige Madrilenen nog steeds niet verwerkt. In de gelederen van Real Madrid, waar men hunkerde naar de 23-jarige aanvaller, ligt de afgesprongen deal bij sommigen nog steeds op de maag. La Casa Blanca acht de tijd nu rijp om rekeningen te vereffenen. De man die de sleutels van Santiago Bernabeu in handen heeft, Florentino Perez, is de eerste om de trekker over te halen.

"Financiële druk..."

De voorzitter van La Liga, Javier Tebas, had eerder al een schot voor de boeg gelost door klacht in te dienen tegen PSG. Hij beschuldigde de Franse kampioen ervan de regels van de financiële fair play niet te hebben nageleefd. De baas van de Merengues sloot zich echter niet bij hem aan in deze kwestie. "PSG is geen vijand, net zo min als City en Chelsea, we zijn allemaal vrienden. Er zijn clubs die steeds meer inkomsten hebben die niet door voetbal worden gegenereerd, en dat is een probleem dat we moeten oplossen. Of we werden gesteund door Tebas in de transfersoap met PSG? Wij zijn nooit gesteund door Tebas, wij voelen ons onrecht aangedaan door Tebas en we hebben een dossier geopend tegen de CVC-overeenkomst, samen met Barça en Bilbao", zei Perez gisteren op de Spaanse televisie. Met dat laatste verwees hij naar de omstreden deal die La Liga vorig jaar sloot met investeringsfonds CVC Capital Partners. In ruil voor 2,7 miljard euro kreeg CVC ruim tien procent van de aandelen in zijn bezit.

Florentino Perez van zijn kant verwijt Mbappé dat hij zijn woord niet zou hebben gehouden. "Zijn droom was om voor Real Madrid te spelen. We wilden hem afgelopen augustus rekruteren, maar ze lieten hem niet gaan. Hij bleef zeggen dat hij voor Real Madrid wilde spelen, en vijftien dagen voor de geplande overstap veranderde de situatie. Enerzijds vanwege de politieke druk en anderzijds vanwege de financiële druk. Hij voelde dat er een blokkade was en hij koos voor de gemakkelijkste manier om het te deblokkeren. Ze vertelden ons dat hij veranderd was. Het heeft geen zin om erbij stil te staan."

... en politieke druk"

Maar wat de Madrileense preses misschien nog meer betreurt, is de tussenkomst van de Franse president Emmanuel Macron in deze zaak en de veranderde houding van Mbappé. "Hij wilde met zijn team geen sponsoropdracht doen. Ik was geschokt: voetbal is een collectieve sport, alle neuzen moeten in dezelfde richting staan. Ook andere zaken stootten me tegen de borst: dat hem was aangeboden om de leiding van de club over te nemen bijvoorbeeld... ‘Dit is niet de Mbappé die we willen aanwerven, het is een andere man, zijn droom is veranderd’, dacht ik. Hij is erg jong, de druk beïnvloedt ons allemaal, de president van de republiek heeft hem gebeld: het lijdt geen twijfel dat zoiets een jong persoon beïnvloedt. Ook al heeft het voor de Franse president geen zin om hem te bellen, omdat er andere clubs zijn in Frankrijk. De president wou dat hij openbloeide, maar dat kan hij ook bij een andere club. Zidane kwam naar Madrid, Benzema is een geweldige speler. Ik weet niet waarom deze dingen gebeuren."

Hij wierp nog op dat niemand boven Real Madrid staat, waarmee Perez openlijk de kant van zijn supporters kiest – zonder de Parijse goudklomp te schofferen. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt...

Volg Paris Saint-Germain en Real Madrid volgend seizoen in de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top